Ecuador

Minst 116 drept i fengselsmassakre

Minst fem har fått hodet skåret av.

BLODBAD: 29. september fant en fengselsmassakre sted i Ecuador mellom to gjenger der minst 166 mennesker ble drept. Reporter: Christian Fjermeros / Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dødstallet etter sammenstøtene i et fengsel i Ecuador er kraftig oppjustert, og mer enn 116 er nå funnet døde. Minst fem av disse har fått hodene skåret av.

Det ble først meldt at 30 ble drept, men etter en dag med leting melder myndighetene at minst 116 er døde og 80 skadd. Myndighetene kaller det den verste fengselsmassakren i landets historie.

Synlig preget

President Guillermo Lasso har erklært unntakstilstand i Ecuadors fengselssystem, noe som blant annet tillater regjeringen å sende ut politi og soldater til fengslene.

Lasso var synlig preget da han på en pressekonferanse sa at det som hadde skjedd, var «fælt og trist». Han kunne ikke garantere at myndighetene har fått tilbake kontrollen over fengselet, skriver nyhetsbyrået AP.

Det brøt først ut slåssing mellom kriminelle gjenger i fengselet, som ligger i kystbyen Guayaquil, tirsdag morgen lokal tid. Sammenstøtene varte i mer enn fem timer, og det ble angivelig tatt i bruk våpen, kniver og eksplosiver. Det er gjengene «Los Lobos» og «Los Choneros» som blir gitt skylda.

- Det er beklagelig at fengslene blir gjort til åsted for maktkamp mellom kriminelle gjenger, sa Lasso.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer