INNESTENGT: Over 117 mennesker er så langt bekreftet drept i storbrannen i tekstilfabrikken i Dhaka. Mange av de omkommede ble sperret inne i bygningen da brannen startet. Foto: Hasan Raza / Scanpix
INNESTENGT: Over 117 mennesker er så langt bekreftet drept i storbrannen i tekstilfabrikken i Dhaka. Mange av de omkommede ble sperret inne i bygningen da brannen startet. Foto: Hasan Raza / ScanpixVis mer

Minst 117 omkom i fabrikkbrann i Bangladesh

Flere hoppet fra bygningen for å slippe unna flammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge CNN har minst 117 mennesker mennesker mistet livet i brannen, som startet i første etasje på en tekstilfabrikk utenfor Dhaka i Bangladesh.

I flere timer i natt kjempet brannmanskaper med å få slukket flammende.

Fortsetter søket Over 200 personer er rapportert skadet i brannen. Ifølge CNN er tekstilfabrikken arbeidsplass for mer enn 2000 personer. NTB skriver at det var over 1000 arbeidere i bygget da brannen startet, og mange av dem ble sperret inne.

På morgen i dag fortsatte søket etter mennesker i brannruinene.

- Vi gjenopptok letingen i morges og fant de døde i forskjellige etasjer, sier brannsjef Abu Nayeem Mohammad Shahidullah.

Hoppet fra bygget Brannen spredte seg raskt i den ni etasjer høye bygningen. Mange av ofrene døde da de hoppet fra bygningen for å slippe unna flammene, skriver NTB.

- Jeg hoppet fra et vindu i fjerde etasje og landet på taket av en annen bygning. Flere falt ut av vinduet og døde, forteller Romesa, en av arbeiderne på fabrikken, som bare vil oppgi fornavnet sitt.

Brannmannskaper brukte mer enn fire timer på å slukke brannen. Mangel på vann i området førte til at det tok lang tid.

Vanlig Årsaken til brannen er ukjent, opplyser eieren av fabrikken Tazreen, Delwar Hossain, som avviser at fabrikken var utrygg.

- Dette er et enormt tap for mine ansatte og min fabrikk. Det er første gang det brenner på noen av mine sju fabrikker, sier Hossain.

Branner forårsaket av kortslutninger er vanlig i tekstilfabrikker i Bangladesh. Brannen skjedde i industribeltet rundt den bangladeshiske hovedstaden Dhaka. Det er rundt 4500 tekstilfabrikker i landet, og de lager klær til mange av de store kleskjedene i Vesten, deriblant H&M, Marks&Spencer, Carrefour og Wal-Mart.

Arbeidsforholdene i klesfabrikkene blir hyppig kritisert.

Saken oppdateres.