Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 118 drept og 197 såret etter flere bombeangrep i Bagdad

Marked, rettsbygning og universitet blant målene.

MINST 62 DREPT: Tjukke røykskyer fylte himmelen etter tre raske eksplosjoner i sentrum av Bagdad i dag. Foto: AFP PHOTO/AHMAD AL-RUBAYE/Scanpix
MINST 62 DREPT: Tjukke røykskyer fylte himmelen etter tre raske eksplosjoner i sentrum av Bagdad i dag. Foto: AFP PHOTO/AHMAD AL-RUBAYE/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det har gått av fem bomber i Bagdad, melder Reuters. Den første, som gikk av i en forstad, tok tre liv og skadet fem. Denne bomben var rettet mot en politipatrulje, og var ifølge AP en selvmordsaksjon.

Så eksploderte tre bomber i rask rekkefølge i bykjernen en halv time senere. Et populært marked var blant åstedene, det samme var et universitet. Etter dette skal det ha gått av nok en bombe ved en rettssal i Mansour-området. Denne kan, ifølge NTB, imidlertid ha vært en ulykke i et ammunisjonsdepot.

Ifølge BBC har dødstallene steget til minst 118, mens minst 197 er skadd.

Det er både militære og sivile blant de skadde og drepte.

Nasjonal sikkerhetsrådgiver Mowaffaq al-Rubaie sier til BBC at Irak tror Al-Qaida står bak.

- Al-Qaida har vært aktive i Bagdad i det siste. De ønsker å destabilisere landet, og vise at myndighetene ikke evner å ta vare på sivilbefolkningen, sier al-Rubaie.

I går ble åtte mennesker, blant dem flere barn, drept i et bombeangrep, ifølge BBC. Og 25. oktober mistet 155 mennesker livet, mens 721 ble skadd, i et omfattende bombeangrep mot den irakiske hovedstaden.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media