Virginia, USA:

Minst 12 drept i masseskyting

Natt til lørdag norsk tid opplyser politisjef James Cervera at 12 personer er drept i en skyteepisode i byen Virginia Beach.

11 DREPT: Seint fredag kveld norsk tid varslet politiet i Virginia Beach, delstaten Virginias største by, om en skyteepisode på et kommunesenter i byen. Video: CNN Vis mer

Seint fredag kveld norsk tid varslet politiet i Virginia Beach, delstaten Virginias største by, om en skyteepisode på et kommunesenter i byen.

Klokka 1 natt til lørdag opplyste politisjef James Cervera på en pressekonferanse at 11 personer er drept. På en ny pressekonferanse klokka 4 opplyste Cervera at ytterligere en person er meldt drept.

I tillegg er fire personer meldt skadd, blant andre en politibetjent. Vedkommende ble reddet av sin skuddsikre vest, ifølge Cervera.

Noen av de skadde ble fraktet til Sentara Healthcare, mens én ble fraktet til Sentara Norfolk General Hospital i luftambulanse. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

SKYTING: 11 personer er drept i en skyteepisode i Virginia i USA. Foto: NTB Scanpix
SKYTING: 11 personer er drept i en skyteepisode i Virginia i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Verste dagen

Politiet opplyser også at mistenkt gjerningsperson er død. Vedkommende skal ha handlet alene, og skal ha vært ansatt ved det aktuelle kommunesenteret, ifølge politiet.

- Gjerningspersonen åpnet ild mot alle ofrene umiddelbart etter å ha gått inn i kommunesenteret, fortalte Cervera på pressekonferansen og tilføyet at vedkommende ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet.

- Dette er den verste dagen i Virginia Beachs historie, sier ordfører Robert M. Dyer, ifølge New York Times.

Virginias guvernør Ralph Northam opplyser på Twitter at han er på vei til byen.

- Dette er en tragisk dag for Virginia Beach og hele vår velferdsstat. Hjertet mitt brister for ofrene av denne forferdelige skytingen, deres familier og alle som var glade i dem, skriver Northam.