Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 12 drept i selvmordsangrep i Nigeria

Minst 12 mennesker er drept og nesten 50 såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Minst 12 mennesker er drept og nesten 50 såret i to selvmordsangrep mot et marked i byen Maiduguri nordøst i Nigeria, ifølge lokale kilder.

Angrepet i delstaten Borno skjedde onsdag ettermiddag.

Nyhetsbyrået AP siterer innbyggere og redningsmannskaper som forteller at minst 12 er drept og 48 såret.

En av kjøpmennene på markedet Muna Garage sier den første gjerningspersonen sprengte seg selv inne i markedet, mens den andre utløste bomben utenfor og bare drepte seg selv.

Sjefen for redningsoperasjonen, Bellom Dambatta, sier det var én kvinne og én mann som sto bak selvmordsangrepene. Lederen for den regjeringsstøttede militsen CJTF hevder imidlertid at to jenter i 13-årsalderen utløste bombene.

Muna Garage huser en leir for internflyktninger og har en rekke ganger tidligere blitt angrepet av opprørere fra Boko Haram.

Den ytterliggående islamistgruppa, som ble grunnlagt i Maiduguri, anslås å ha drept over 20.000 mennesker i løpet av et opprør som nå har vart i ni år.

Nigeria har i flere år vært sterkt rammet av angrep fra Boko Haram. Landets regjering og militære gjentatte ganger sagt at de snart har bekjempet terrorgruppen.

I november 2017 regnet nyhetsbyrået Reuters ut at terrorangrep i landet førte til 278 omkomne i fjor.

Terrorgruppa Boko Haram har, ifølge Reuters, drevet opprør i den nord-østlige delen av Nigeria siden 2009, i et forsøk på å gjøre regionen om til en islamistisk stat. I angrepene har mer enn 20 000 liv gått tapt, og mer enn 2 000 000 mennesker har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine.

NTB

Saken oppdateres.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 05.08.2014 NB: VI ADVARER MOT STERKE BILDER: I denne videoen skal det være nigerianske soldater som mishandler og dreper krigere fra islamistgruppen Boko Haram. Video: Amnesty International Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!