Minst 12 drept på marked i Irak

En rekke bombeangrep på marked nord i Bagdad.

NOK EN EKSPLOSJON: Sivile irakere og ryddemannskap er i al-Ameen-nabolaget i Bagdad og ser på ødeleggelsene etter at en bilbombe eksploderte i sjia-nabolaget sørøst i Bagdad. En rekke mennesker ble skadd og drept i anlegget, ifølge landets myndigheter. Eksperter frykter nå at det allerede voldsherjede Irak er på vei inn i en enda mer brutal og voldelig hverdag. Rekordmange ble drept i forrige måned. Foto: Karim Kadim/Ap/Scanpix
NOK EN EKSPLOSJON: Sivile irakere og ryddemannskap er i al-Ameen-nabolaget i Bagdad og ser på ødeleggelsene etter at en bilbombe eksploderte i sjia-nabolaget sørøst i Bagdad. En rekke mennesker ble skadd og drept i anlegget, ifølge landets myndigheter. Eksperter frykter nå at det allerede voldsherjede Irak er på vei inn i en enda mer brutal og voldelig hverdag. Rekordmange ble drept i forrige måned. Foto: Karim Kadim/Ap/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 12 mennesker har blitt drept da minst to bilbomber ble sprengt på et marked nord i hovedstaden Bagdad, sier offisielle kilder til BBC.

I tillegg sprengte en selvmordsaksjonist seg i lufta i den sjia-dominerte byen Judaida al-Shat i Diyala-provinsen. Her ble flere titalls personer skadd i angrepet, ifølge rapprotene.

Frykter mer vold Den siste tida har det så godt som daglig vært voldelige angrep over hele Irak. Nå er folk redde for at den sekteriske volden vil bli enda voldsommere enn den har vært de siste årene.

Forrige måned var den blodigste i Irak siden juni 2008. Da ble 1045 sivile irakere og sikkerhetspersonell drept, ifølge FN-tall.