Minst 12 personer skutt og drept under Batman-premiere

50 skadd. - Kinogjengerne trodde det var en del av filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SISTE: Sykehus i byen har registrert flere barn blant de skadde. Ett av dem er seks år gammelt, et annet oppgis å være tre måneder gammelt, melder KUSA-TV.

Politiet opplyser at minst 12 personer drept og 50 skadd, etter at en mann (24) åpnet ild under premieren av Batman-filmen «The dark knight rises» i byen Aurora i USAs delstat Colorado. Dødstallet ble nylig nedjustert fra 14. Tilstanden til fire av de skadde er kritisk.

- Rundt klokka 00:30 stilte gjerningsmannen seg opp på kinoen. Vitner sier at han kastet fra seg en boks som lagde en hveselyd. Vi vet at han deretter åpnet ild, sier politisjef Dan Oates under en pressekonferanse.

Mannen, som er 24 år gammel og fra stedet, ble senere pågrepet i en bil ved kinoen. Han var da ikledd gassmaske og skuddsikker vest, og var væpnet med én rifle og ett håndvåpen. Ytterligere ett våpen er blitt funnet inne på kinoen, opplyser politisjefen.

- Akkurat nå har vi ingen bevis for at det var ytterligere gjerningspersoner. Det ser ut til at han var alene, sier Oates.

Mistenkte har sagt til politiet at han oppbevarer sprengstoff hjemme. Området rundt boligen er nå avsperret og gjennomsøkes for eksplosiver. Bombefrykt har også ført til at parkeringsplassen foran kinoen er avstengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer