Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepene i Teheran:

Minst 12 skal være drept i koordinerte angrep i Iran. IS hevder å stå bak

Minst 12 personer skal være drept i angrep på Irans nasjonalforsamling og Khomeinis grav i Teheran i Iran. 

FLERE DREPT: Minst sju personer skal være drept i angrep på Irans nasjonalforsamling og Khomeinis grav i Teheran. Her løper de i panikk vekk fra åstedet. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Angrepet i det iranske parlamentet er over, og alle de fire gjerningspersonene er drept, melder den iranske TV-kanalen IRIB ifølge Reuters.

(Dagbladet): Terrororganisasjonen IS hevder det er de som står bak en serie koordinerte terrorangrep som har rystet Irans hovedstad Teheran i morgentimene onsdag. Det er Amaq, IS' talerør på nettet, som hevder at islamistgruppa står bak.

Minst 12 personer skal ha mistet livet, og langt flere ha blitt skadd, i det som er minst to angrep mot landets nasjonalforsamling og mausoleet til ayatolla Khomeini, opplyser IRIB ifølge Reuters.

Foto: Tima/Reuters/NTB Scanpix
Foto: Tima/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Nyheten om IS' involvering kom kort tid etter meldinger om at Teheran rystes av et tredje selvmordsangrep, samtidig som angrepet mot parlamentet fortsatt var pågående.

Det siste selvmordsangrepet skjedde i likhet med det første ved gravmonumentet til ayatolla Khomeini. Bare minutter tidligere kom det meldinger om at en selvmordsbomber hadde sprengt seg i fjerde etasje i parlamentet, skriver NTB.

- Sju drept

De første meldingene kom like etter klokka 8 norsk tid, og gikk ut på at flere personer skal ha løsnet skudd inne i nasjonalforsamlingen.

FLERE SKUDD: I videoen kan du høre en rekke skudd bli avfyrt inne fra parlamentet i Iran. Video: CNN Vis mer
FLERE DREPT: Flere personer skal være drept i angrep på Irans nasjonalforsamling i Teheran. Bildet viser en politimann som lener seg ut av et av vinduene i parlamentsbygningen. Foto: Tima/Reuters/NTB Scanpix
FLERE DREPT: Flere personer skal være drept i angrep på Irans nasjonalforsamling i Teheran. Bildet viser en politimann som lener seg ut av et av vinduene i parlamentsbygningen. Foto: Tima/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Sju personer skal være drept i angrepet, ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim, som nå melder at fire personer skal være tatt som gisler av angriperne. Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av politiet.

Det ble tidlig meldt at en sikkerhetsvakt var blant de skadde i parlamentet, der det skal ha vært minst tre skyttere. En eller flere av dem skal ha vært utstyrt med automatvåpen av typen Kalashnikov, ifølge Tasnim.

Det er så langt ikke meldt om at noen er pågrepet i forbindelse med hendelsen. Sikkerhetsstyrker har samlet seg både i og utenfor nasjonalforsamlingen, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters.

Selvmordsangrep ved viktig gravplass

SKYTING: Flere mennesker skal være skadd etter skyting i Irans parlament. Video: CNN Vis mer

Kort tid etter meldingene om angrepet mot nasjonalforsamlingen, ble det meldt om en ny skyteepisode med flere skadde inne i mausoleet til ayatollah Khomeini sør i Teheran, melder nyhetsbyrået AFP. Ifølge nyhetsbyrået Fars skal minst to personer ha blitt skadet etter skytingen i Khomeinis mausoleum.

Det skal ha vært fire personer som gikk til angrep mot mausoleet. Tre av dem skal ha skutt rundt seg, en fjerde person skal ha sprengt seg selv i lufta, ifølge Fars.

Det samme nyhetsbyrået melder at en kvinne skal ha blitt arrestert, og at politiet har desarmert en bombevest.

Den iranske statskanalen omtaler angriperne som «terrorister». Flere personer ble skadd i angrepet, ifølge iranske nyhetsbyråer.

IS har som nevnt påtatt seg ansvaret for angrepet i Teheran. Iran er kjent som en viktig støttespiller i kampen mot terrororganisasjonen IS i Irak og Syria.

Hele Norges coronakart