Minst 120 drepte i terrorangrepet i Paris

Angrep flere steder i byen i natt.

DØDSOFRE: Døde personer ligger tildekket utenfor restauranten Le Carillon. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Scanpix
DØDSOFRE: Døde personer ligger tildekket utenfor restauranten Le Carillon. Foto: Thibault Camus / AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om lag 100 mennesker er drept i konserthuset Bataclan og ytterligere 40 er drept på andre steder i og rundt Paris, opplyser myndighetene i Paris til Reuters. 

- Det så ut som ei slagmark, det var blod overalt, forteller Marc Coupris, som var på Eagles of Death Metal-konserten på Bataclan, til The Guardian.

Uoversiktlig Flere medier meldte fredag kveld om skyting og eksplosjoner i Paris, med flere drepte og skadde. Det skal være minst tre ulike åsteder, alle i tiende og ellevte arrondissement (bydel).

Utenriksdepartementet oppfordrer alle nordmenn i Paris til å melde fra til sine pårørende om sin status og følge henvisningene fra lokale myndigheter, skriver NTB.


Politiet meldte også at den sentrale konsertsalen Bataclan er åsted for en gisselaksjon.  Det amerikanske bandet Eagles of Death Metal holdt konsert der i kveld.

- De hadde tid til å lade flere ganger. Det var ekstremt brutalt, melder Julien Pearce, en journalist for Europe 1 som var i salen.

Eksplosjon utenfor fotballkamp - Jeg er sjokkert over hendelsene i Paris i kveld. Våre tanker og bønner går til det franske folk, sier Storbritannias statsminister David Cameron, ifølge Sky News.

Storavisa Libération skriver at to personer åpnet ild i baren Le Carillon, der flere ble drept og skadd. En andre skuddveksling brøt så ut et par minutter seinere nær Bataclan Boulevard Voltaire, vitner melder om fem eller seks skyttere. Samtidig ble det meldt om eksplosjoner nær Stade de France, der fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland spilles.

Hollande evakuert Ifølge BBC er restauranten Petit Cambodge rammet. En av BBCs journalister sier han ser ti enten døde eller hardt skadde personer på åstedet, der politiet nå har ankommet.

Sky skriver at Frankrikes president Francois Hollande var tilskuer til fotballkampen, men nå er evakuert.

- Jeg er noen kvartaler unna og har nettopp sett 15-20 politibiler kjøre forbi, sier Hans-Kristian Rangnes (26) til Dagbladet.

I januar ble tolv personer drept i terrorangrepet mot magasinet Charlie Hebdo.