- Minst 120 mennesker drept i Syria

Dødstallene fortsetter å stige etter nattens amerikanske flyangrep.

DRONERESTER: IS-kjempere viser frem rester fra det de påstår er en amerikansk drone som skal ha krasjet inn i et kommunikasjonssenter i Raqqa tidlig tirsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix
DRONERESTER: IS-kjempere viser frem rester fra det de påstår er en amerikansk drone som skal ha krasjet inn i et kommunikasjonssenter i Raqqa tidlig tirsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det syriske observatoriet for menneskerettigheter (SOHR), en eksilorganisasjon som jobber med overvåking av borgerkrigen i Syria, sier at minst 120 mennesker er drept som følge av nattens amerikanske luftangrep. Organisasjonen sier at de fortsatt jobber med å hente ut døde og forventer at dødstallet vil stige ytterligere.

Nattens mål var terrorgruppen Den Islamske Stat (IS) og den ekstreme islamistgruppene med link til al-Qaida, Khorasan. Medlemmer fra  al-Nusrafronten skal også ha blitt truffet, men USA har ikke bekreftet at disse var et mål. Ifølge The Guardian er 70 av de drepte fra Den Islamske Stat (IS) og 50 fra al-Nusrafronten.

Sivile drept Organisasjonen SOHR sier videre at de fleste av de drepte ikke var syrere og minst tre av de drepte skal ha vært nederlandske jihadister som kjempet med al-Nusrafronten.

Også åtte sivile skal ha blitt drept, hvorav tre er barn. De amerikanskledede angrepene rammet mål i provinsen Deir al-Zor, samt Idlib og Aleppo.

Flere mål USA og flere arabiske land, blant dem Jordan, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Qatar, gjennomførte for første gang et luftangrep mot Den islamske stat (IS) i Syria og en annen ytterliggående islamistgruppe - Khorasan. Det fleste av målene som ble bombet natt til tirsdag skal være bygninger i Raqqa, et av områdene der Den Islamske Stat (IS) står sterkest, opplyser amerikanske tjenestemenn.

Ifølge The New York Times er også mål ved grensen til Irak bombet. En kilde opplyser til USA Today at over 20 mål er angrepet. Målene inkluderer våpenlagre, kommandosentraler, kaserner og bygninger der trening av IS-krigere foregår.

USA mener den ekstreme islamistgruppen Khorasan utgjør en mer direkte fare for Vesten enn IS. Terrororganisasjonen har vokst fram i Syria det siste året mens IS har herjet som verst i landet. Den skal bestå av enslige celler med sterke bånd til al-Qaida. Opprinnelig skal gruppa komme fra Pakistan, i grenseområdene mot Afghanistan. De har nå slått seg ned i Syria.