SATT FYR PÅ: Rasende menneskemengder har satt fyr på flere butikker i Karachi. Nå er bensinstasjoner over hele byen er stengt, av frykt for at brannstiftere skal utløse en eksplosjonskatastrofe. Foto: EPA/REHAN KHAN/SCANPIX
SATT FYR PÅ: Rasende menneskemengder har satt fyr på flere butikker i Karachi. Nå er bensinstasjoner over hele byen er stengt, av frykt for at brannstiftere skal utløse en eksplosjonskatastrofe. Foto: EPA/REHAN KHAN/SCANPIXVis mer

Minst 13 døde etter opptøyer i Pakistan

Motsetningene mellom det styrende partiet og opposisjonen har gått over i åpen vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 13 mennesker er drept og over 70 skadd i opptøyer i Pakistans største by Karachi. De politiske motsetningene mellom det styrende partiet og opposisjonen har gått over i åpen vold.


Politiet i Karachi fikk søndag fullmakt til å skyte for å stanse urolighetene, der folk fra MQM, som har makten i Karachi, slåss mot motstandere fra nasjonalistpartiet ANP. Rasende menneskemengder har satt fyr på butikker og kjøretøyer.

Provinsmyndighetene i Karachi har utplassert rundt 800 halvmilitære sikkerhetsfolk i de mest uroherjede områdene. Bensinstasjoner over hele byen er stengt, av frykt for at brannstiftere skal utløse en eksplosjonskatastrofe.

NTB