13 DØDE: Det har vært kraftig regn ved den franske Rivieraen de siste dagene, og minst 13 personer har mistet livet i de voldsomme oversvømmelsene. Her løper en mann unna et kraftig regnskyll under en fotballkamp mellom Nice og Nantes. Kampen måtte avlyses på grunn av regnværet. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.
13 DØDE: Det har vært kraftig regn ved den franske Rivieraen de siste dagene, og minst 13 personer har mistet livet i de voldsomme oversvømmelsene. Her løper en mann unna et kraftig regnskyll under en fotballkamp mellom Nice og Nantes. Kampen måtte avlyses på grunn av regnværet. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.Vis mer

Minst 13 døde i Frankrike. Den dødelige stormen er på vei mot Italia

Full beredskap i Nord-Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 13 personer har mistet livet i voldsomme oversvømmelser ved den franske Rivieraen. 

Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Fem andre omkom trolig mens de prøvde å parkere bilene sine i ly for uværet, ifølge lokale myndigheter i Côte d'Azur sørøst i Frankrike.

Den dødelige stormen er nå på vei mot Italia. Ifølge den italienske avisa La Repubblica er det sendt ut ekstremvarsel for områdene Piemonte, Liguria og Toscana i Nord-Italia og beredskapen er stor i flere av områdene.

Biler i sjøen Nødetatene opplyser at ytterligere tre personer druknet i bilen sin da den ble stående fast i en tunnel. En annen person døde på gaten i Cannes da den kraftige stormen rammet regionen lørdag kveld.

- Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

- Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han. Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst Minst 35.000 husstander var uten strøm som følge av stormen. Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve skulle søndag besøke regionen som er rammet av ekstremværet for å inspisere redningsinnsatsen.

President François Hollande kondolerer til de rammede familiene.

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene. Opptil 500 turister, blant dem flere briter og dansker, måtte tilbringe natten på flyplassen i Nice, mens fotballkampen mellom Nice og Nantes måtte avlyses på grunn av regnet.

Campingtak I byen Antibes står flere store gater under vann.

- Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet. Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter.

I Nice anslår ordførerens kontor at nedbørsmengden de siste to dagene utgjør 10 prosent av gjennomsnittsnedbøren på et helt år.

Ifølge det franske værmeldingsbyrået er de verste stormene over i Frankrike og på vei mot den italienske kysten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram