Minst 13 døde i Frankrike. Den dødelige stormen er på vei mot Italia

Full beredskap i Nord-Italia.

13 DØDE: Det har vært kraftig regn ved den franske Rivieraen de siste dagene, og minst 13 personer har mistet livet i de voldsomme oversvømmelsene. Her løper en mann unna et kraftig regnskyll under en fotballkamp mellom Nice og Nantes. Kampen måtte avlyses på grunn av regnværet. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.
13 DØDE: Det har vært kraftig regn ved den franske Rivieraen de siste dagene, og minst 13 personer har mistet livet i de voldsomme oversvømmelsene. Her løper en mann unna et kraftig regnskyll under en fotballkamp mellom Nice og Nantes. Kampen måtte avlyses på grunn av regnværet. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 13 personer har mistet livet i voldsomme oversvømmelser ved den franske Rivieraen. 

Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Fem andre omkom trolig mens de prøvde å parkere bilene sine i ly for uværet, ifølge lokale myndigheter i Côte d'Azur sørøst i Frankrike.

Den dødelige stormen er nå på vei mot Italia. Ifølge den italienske avisa La Repubblica er det sendt ut ekstremvarsel for områdene Piemonte, Liguria og Toscana i Nord-Italia og beredskapen er stor i flere av områdene.

Biler i sjøen Nødetatene opplyser at ytterligere tre personer druknet i bilen sin da den ble stående fast i en tunnel. En annen person døde på gaten i Cannes da den kraftige stormen rammet regionen lørdag kveld.

- Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

- Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han. Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.