13 DØDE: Det har vært kraftig regn ved den franske Rivieraen de siste dagene, og minst 13 personer har mistet livet i de voldsomme oversvømmelsene. Her løper en mann unna et kraftig regnskyll under en fotballkamp mellom Nice og Nantes. Kampen måtte avlyses på grunn av regnværet. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.
13 DØDE: Det har vært kraftig regn ved den franske Rivieraen de siste dagene, og minst 13 personer har mistet livet i de voldsomme oversvømmelsene. Her løper en mann unna et kraftig regnskyll under en fotballkamp mellom Nice og Nantes. Kampen måtte avlyses på grunn av regnværet. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.Vis mer

Minst 13 døde i Frankrike. Den dødelige stormen er på vei mot Italia

Full beredskap i Nord-Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 13 personer har mistet livet i voldsomme oversvømmelser ved den franske Rivieraen. 

Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Fem andre omkom trolig mens de prøvde å parkere bilene sine i ly for uværet, ifølge lokale myndigheter i Côte d'Azur sørøst i Frankrike.

Den dødelige stormen er nå på vei mot Italia. Ifølge den italienske avisa La Repubblica er det sendt ut ekstremvarsel for områdene Piemonte, Liguria og Toscana i Nord-Italia og beredskapen er stor i flere av områdene.

Biler i sjøen Nødetatene opplyser at ytterligere tre personer druknet i bilen sin da den ble stående fast i en tunnel. En annen person døde på gaten i Cannes da den kraftige stormen rammet regionen lørdag kveld.

- Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

- Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han. Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst Minst 35.000 husstander var uten strøm som følge av stormen. Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve skulle søndag besøke regionen som er rammet av ekstremværet for å inspisere redningsinnsatsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

President François Hollande kondolerer til de rammede familiene.

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene. Opptil 500 turister, blant dem flere briter og dansker, måtte tilbringe natten på flyplassen i Nice, mens fotballkampen mellom Nice og Nantes måtte avlyses på grunn av regnet.

Campingtak I byen Antibes står flere store gater under vann.

- Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet. Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter.

I Nice anslår ordførerens kontor at nedbørsmengden de siste to dagene utgjør 10 prosent av gjennomsnittsnedbøren på et helt år.

Ifølge det franske værmeldingsbyrået er de verste stormene over i Frankrike og på vei mot den italienske kysten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram