Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Minst 13 drept i massakre på barneskole

Mann amok med våpen i et klasserom i Rio de Janeiro.

BLODBAD: Minst 13 er drept etter at en mann åpnet ild på barneskolen Tasso da Silveira i Rio de Janeiro. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/SCANPIX
BLODBAD: Minst 13 er drept etter at en mann åpnet ild på barneskolen Tasso da Silveira i Rio de Janeiro. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 13 personer er drept etter at en mann invaderte en barneskole i Rio de Janeiro og åpnet ild mot elever og ansatte med et skytevåpen før han begikk selvmord, melder The Guardian. Dødstallene er forventet å stige, ifølge lokale medier.

Et vitne sier til The Guardian at han har sett mellom 15 og 20 døde og hardt skadde barn på skolen Tasso da Silveira.

- Det er en massakre, en ekte massakre, sier brannmann Roni de Macedo som var tidlig på åstedet.

- Det er blod på veggene og blod på stolene, fortsetter han.

Vitner sier skytingen startet utenfor skolen rundt klokka 08.30, lokal tid, da en mann åpnet ild mot to gutter. En skal ha blitt skutt i hodet, den andre i armen. Deretter skal mannen ha fortsatt gjennom porten, inn i et klasserom fylt av barn i alderen 11-13 år og begynt å skyte.

Ifølge flere brasilianske medier er gjerningsmannen en 24 år gammel tidligere elev ved skolen. Gjerningsmannen skal ha skutt seg selv i hodet og etterlatt seg et selvmordsbrev beskrevet som «forvirret».

Oberst Evan Becerra, en talsmann for brannveset, sier minst 13 er døde og 22 hardt skadd, melder nyhetsnettstedet noticias.uol.com.br.

Tallet på døde og skadde er så langt ikke endelig bekreftet.

Saken oppdateres.

SELVMORD: Gjerningsmannen skal ha skutt seg selv i hodet etter massakeren. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/SCANPIX
SELVMORD: Gjerningsmannen skal ha skutt seg selv i hodet etter massakeren. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media