Minst 13 skadd etter eksplosjon i gågate i Lyon

En terroretterforskning er satt i gang etter at det skal ha gått av en pakkebombe med spiker, bolter og skruer i Lyon.

SE TV: Det meldes om flere skadde etter en eksplosjon i Lyon. Slik ser det ut der nå. Video: Erez Cohen Shimony via Storyful Vis mer

Det opplyser påtalemyndigheten i Frankrike fredag kveld.

Eksplosjonen skjedde på et gatehjørne i Lyons gamleby ved 17.30-tiden fredag, skriver myndighetene i regionen Auvergne-Rhône-Alpes og du Rhône på Twitter.

I meldingen bes folk holde seg unna området.

Ifølge franske myndigheter er minst 13 personer såret. Avisa Le Parisien melder at minst to av disse skal være alvorlig skadd.

President Emmanuel Macron kaller eksplosjonen et «angrep», men understreker at ingen personer er drept «foreløpig».

- Det er ikke opp til meg å gi noen oversikt, men det ser ut til at ingen er døde. Det er sårede, så selvfølgelig tenker jeg på de sårede og deres familier, sa Macron i et direktesendt intervju på Facebook like etter eksplosjonen.

- Bombe fylt med spiker

Den franske lokalavisa leprogres.fr melder at ei åtte år gammel jente er blant ofrene. Avisa siterer ikke navngitte kilder som sier at det var snakk om en pakkebombe fylt med blant annet spiker, bolter og skruer.

Opplysningene er ikke bekreftet, men også myndighetene har uttalt at det er mistanke om at eksplosjonen skyldtes en pakkebombe.

EKSPLOSJON: Politiet jakter én mistenkt gjerningsmann sett flykte fra stedet på sykkel. Foto: AFP
EKSPLOSJON: Politiet jakter én mistenkt gjerningsmann sett flykte fra stedet på sykkel. Foto: AFP Vis mer

- Jeg hørte et stort smell, jeg spurte meg selv hva det var. Jeg gikk ut, sier en kvinne som var ute og handlet til lokalavisa. Hun befant seg over 200 meter fra eksplosjonen.

Pakkebomben skal ha vært plassert på et hjørne mellom to populære gater i Lyons gamleby, rett foran et bakeri.

Jakter én mistenkt

Politiet rykket raskt ut til stedet, og området er fredag kveld avsperret og fylt opp med politistyrker.

Kommunikasjonssjefen for regionalmyndighetene, Kamel Amerouche, sier til nyhetsbyrået AP at årsaken til eksplosjonen fortsatt ikke er klartlagt. Han opplyser at de som ble rammet, har fått skader i beina.

Flere franske medier skriver at en mann på sykkel ble observert legge en pakke eller koffert på stedet ved 17-tiden, før han flyktet fra stedet.

En talsperson i politiet bekrefter til nyhetsbyrået DPA at de jakter på én mistenkt gjerningsmann mellom 30 og 35 år.

Politiet har begynt å studere opptak fra overvåkingskameraene i området for å finne ut mer om den mistenktes bevegelser.

Dagbladet oppdaterer saken.