Minst 13 skadd etter uro i Makedonia

Minst 13 personer ble skadd i byen Bitola sørvest i Makedonia etter at makedonske grupper angrep albanere og albanske forretninger onsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 50 boliger og forretninger tilhørende albanere ble angrepet og satt i brann onsdag kveld, angivelig som hevn for at fem makedonske regjeringssoldater, tre av dem fra Bitola, ble drept av den albanske geriljaen i et bakholdsangrep tidligere onsdag.

Blant bygningene som brant ned til grunnen var boligen til landets visehelseminister, som er etnisk albaner, og også boligen til ministerens bror.

Malte over slagord

Situasjonen i byen var rolig torsdag morgen, ifølge en talsmann for politiet i hovedstaden Skopje. Men det er frykt for ny uro når noen av de drepte soldatene skal begraves senere på dagen. Albanske innbyggere var torsdag i sving med å overmale anti-albanske slagord på husveggene.

Flere albanske forretningsfolk skal ha møtt angripere med å avfyre skytevåpen, og det lokale politiet i Bitola klarte ikke å håndheve et portforbud som ble innført. Fem personer ble arrestert i opptøyene.

- Det var forferdelig her i går kveld. Jeg trodde hele byen sto i flammer, sier Svetlana Petkovska, en lokal innbygger.

Bitola var også åsted for voldsom etnisk uro 1. mai, da med et mer omfattende angrep på albanske boliger og forretninger. En nasjonalistisk makedonsk undergrunnsbevegelse, TMRO, har senere tatt på seg skylden for uroen 1. mai. Gruppen sier også at den står bak drapet på en albansk forretningsmann i Skopje og andre aksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer