Minst 1.360 årsverk skal bort i helsevesenet

Sykehusene planlegger å kvitte seg med minst 1.360 årsverk for å klare politikernes krav om økonomisk balanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare ved Rikshospitalet i Oslo, som utgjør en vesentlig del av helseforetaket Helse Sør, står over 1.000 årsverk i fare, skriver Nationen.

- Langt flere enn 1.000 årsverk er truet. Vi har fått en budsjettramme som vi nå jobber med og ser konsekvensen av. Hvis rammen skal holdes, innebærer det at det ikke er nok med vanlig effektivisering, sier administrerende direktør Åge Danielsen ved Rikshospitalet.

- Spørsmålet er om vi skal slutte med transplantasjoner eller kreftbehandling. Vårt problem er at praktisk talt alt vi driver med, må erstattes med et tilsvarende tilbud et annet sted, sier Danielsen.

Helse Vest opplyser at 250 årsverk skal bort innen utgangen av året, noe som primært skal skje ved redusert bruk av overtid, avvikling av midlertidige ansatte og naturlig avgang.

Helse Nord kuttet 184 årsverk i fjor, og planlegger å fjerne ytterligere 114 i år. Dette tallet kan bli betydelig høyere.

- Alle vil merke kuttene. Innsparingene i 2004 gikk ganske bra, men vi nærmer oss nå kutt i pasientbehandlingsfunksjonene, sier informasjonssjef Kristian Iversen Fanghol i Helse Nord til Nationen.

Helse Midt-Norge skal spare 300 millioner kroner i år, men vet ennå ikke hvor mange årsverk som må fjernes, mens Helse Øst går i balanse og trenger derfor ikke kutte.

(NTB)

MÅ KUTTE: Sykehusene.