Minst 14 døde i oppgjør mellom bander i et fengsel i El Salvador

Bandevold har gjort El Salvador til et av verdens farligste land.

OPPGJØR:  Et voldelig oppgjør mellom to bander i et fengsel i El Salvador, førte til at 14 personer mistet livet. Her venter slektninger utenfor fengselet.  AFP PHOTO / Marvin RECINOS
OPPGJØR: Et voldelig oppgjør mellom to bander i et fengsel i El Salvador, førte til at 14 personer mistet livet. Her venter slektninger utenfor fengselet. AFP PHOTO / Marvin RECINOS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 14 innsatte ble drept i et voldelig oppgjør mellom to fraksjoner av en beryktet bande i et fengsel i El Salvador lørdag.

Det var medlemmer av to fraksjoner av Barrio 18-banden som støtte sammen i Quetzaltepeque-fengselet, nord for hovedstaden San Salvador, på grunn av uenighet om interne saker.

Fangevokterne ble oppmerksom på situasjonen da noen medlemmer av banden Revolucionarios ikke kom tilbake til cellene sine. De fant deretter likene blant søppelkonteinere.

Episoden illustrerer hvordan bandevold har gjort El Salvador til et av verdens farligste land. Onsdag opplyste politiet at minst 125 mennesker var drept i voldelige episoder på bare tre dager.

Fra januar til juni var det 3332 drap, opp fra 2191 i samme periode et år før.

72 000 mennesker er medlemmer av bandene, hvorav 13 000 befinner seg i fengsel.

Bandene har forsøkt å presse regjeringen til å ta dem med i en kommisjon for å bremse volden som de selv er ansvarlig for, men siden han ble president i fjor, har Salvador Sánchez Ceren nektet å forhandle med dem.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer