Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 14 døde i togkollisjon i Italia

Et godstog frontkolliderte med et passasjertog nord for Bologna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 14 mennesker mistet livet da de to togene kolliderte omtrent 25 kilometer nord for den italienske byen Bologna klokka 12.50 i ettermiddag, melder nyhetsbyrået ANSA.

Frontkollisjon

De to togene kolliderte front-mot-front i stor hastighet på den enkeltsporete strekningen mellom byene Crevalcore og Camposanto.

Persontoget med omtrent 100 passasjerer om bord var underveis fra Verona til Bologna, mens godstoget kjørte i motsatt retning på vei fra Roma til San Zeno Falzano.

Flere av togvognene ble revet ut av skinnegangen i kollisjonen, og så langt er minst 14 mennesker funnet omkommet, melder AP.

I tillegg er omtrentl 80 mennesker skadd, flere av dem alvorlig. De hardest skadde ble fraktet til sykehus i Bologna, mens et femtitalls mennesker ble behandlet for mindre skader på stedet.

Tjukk tåke

- Det var tjukk tåke i området da de to togene kolliderte, men den offisielle grunnen for ulykken er enda ikke klar, sa et medlem av  redningsmannskapet til ANSA.

Foto: SCANPIX/EPA
Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Et stort antall redningsmannskaper og ambulanser kom raskt til ulykkesstedet, men  på grunn av tåka kunne ikke redningshelikoptre settes inn i arbeidet med å frakte skadde bort fra ulykkesstedet.

En egen granskingskommisjon skal ifølge NTB settes ned for å utrede hendelsesforløpet, og granske hvordan to tog slapp inn på samme spor.

VOLDSOMT SAMMENSTØT: De forvridde restene vitner om det kraftige sammenstøtet mellom vognsettene. Foto: SCANPIX/EPA
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media