Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 14 drept i angrep mot hotell i Somalias hovedstad

Flere journalister skal være såret. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnede menn trengte seg onsdag morgen inn i hotellet i Somalias hovedstad Mogadishu etter å ha sprengt en bilbombe rett utenfor hotellet.

Minst 14 personer er drept i et angrep mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu, ifølge politi og øyenvitner. Flere journalister skal være såret.

En rekke politikere antas også å befinne seg på det populære hotellet Dayah Hotel i sentrum av byen.

Politiet melder at angrepet startet med en kraftig bilbombe utenfor hotellporten. Den ble etter alt å dømme utløst av en selvmordsbomber. Det meldes også om skyting på stedet.

Like etterpå stormet flere personer som mistenkes for å tilhøre ekstremistgruppa al-Shabaab, hotellet. Øyenvitner forteller at det kan høres flere skuddsalver.

Dayah Hotel besøkes hyppig av forretningsfolk, politikere og offentlige ansatte.

I juni stormet væpnede menn et annet hotell i Mogadishu. Da ble minst 14 personer drept. To uker tidligere ble 15 personer drept i et annet hotellangrep. Blant ofrene var to somaliske parlamentarikere

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling