Minst 14 drept i Tunisia i helga

Harde sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker.

SKADD: En skadd tunisisk demonstrant i Regueb i Tunisia. Minst 14 er drept i sammenstøt i helgen. Foto:EPA/SCANPIX
SKADD: En skadd tunisisk demonstrant i Regueb i Tunisia. Minst 14 er drept i sammenstøt i helgen. Foto:EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helgens hendelser er de blodigste i en voldsbølge som har rystet Tunisia den siste måneden. De fleste demonstrantene er ungdommer som sier de protesterer mot den høye arbeidsledigheten i landet. Myndighetene mener imidlertid en liten gruppe voldelige ekstremister står bak opptøyene.

Det tunisiske innenriksdepartementet opplyste søndag at tre personer ble drept og seks ble såret i opptøyer i Kassarine 30 mil sør for hovedstaden Tunis. Ytterligere fem ble drept i nabobyen Tala, heter det i uttalelsen, som er den første fra myndighetene siden opptøyene brøt ut i byen fredag kveld.

Tunisias statlige nyhetsbyrå TAP melder søndag kveld at ytterligere seks sivile har mistet livet i sammenstøt med politiet det siste døgnet. Ifølge byrået, som siterer en ikke navngitt tjenestemann, ble to drept i Kassarine, mens ytterligere fire mennesker ble drept i byen Rgeb.

Ifølge opposisjonsleder Ahmed Nejib Chebbi er antallet døde minst 20.

Bensinbomber Øyenvitner forteller at sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstranter i Tala, der en bank og flere offentlige bygninger ble angrepet og satt fyr på fredag. Hæren skal ha blitt satt inn for å stanse opptøyene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer