Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 14 drept i Tyrkia

Terrorangrep ifølge guvernøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 14 personer ble drept etter to bombeeksplosjoner i Istanbul i kveld. Minst 100 ble skadd og brakt til sykehus, melder CNN.

Det er ventet at disse tallene vil stige.

Ifølge myndighetene fikk smellet fra den første bomben folk til å trekke til eksplosjonsstedet. Bare ti minutter senere eksploderte det en større bombe som var gjemt i en søppelkasse 15 meter lenger nede i samme gate, ifølge Reuters.

Terrorangrep

- Dette er et terrorangrep, sier Muhammer Guler, guvernør i Istanbul. Han forteller at bombene var gjemt i søppelbøtter, og at det ikke var noe selvmordsangrep.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bombene som eksploderte i boligområdet Gungoren rundt klokken 22 i kveld lokal tid - klokken 21 norsk tid.  

Vitner forteller om skrekkelige scener med løse kroppsdeler, døde og sårede på åstedet.

- Jeg fordømmer disse som har utført denne bombingen, som viser oss terrorismens umenneskelige tørst etter ondskap og vold som ikke skille mellom menn og kvinner, unge, gamle og barn, sier president Abdullah Gul i en uttalelse.

MINST 13 DREPT: To bomber eksploderte i et boligområde i Istanbul i kveld. Foto: AFP/SCANPIX
MINST 13 DREPT: To bomber eksploderte i et boligområde i Istanbul i kveld. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Ingen tar ansvaret

Både kurdiske seperatister, venstre-ekstreme grupper og islamister har tidligere stått bak bombeangrep i Tyrkias største by.

Ingen har tatt på seg ansvaret for bombene, men den tyrkiske tvstasjonen NTV melder at folk i etterretningstjenesten mener den kurdiske separatistorganisasjonen PKK står bak på grunn av måten angrepet ble utført på.

image: Minst 14 drept i Tyrkia
ETTERFORSKER: Kriminaltekninkere fra politiet sikrer spor på eksplosjonsstedet.
SÅREDE: Over 100 ble skadd da to bomber gikk av i Tyrkias største by.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!