Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 14 skadet i selvmordsaksjon

Minst 14 personer ble såret, to av dem alvorlig, i en selvmordsaksjon i Tel Aviv i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen skjedde på hovedbusstasjonen utenfor en kafé tettpakket med mennesker. Ifølge de første meldingene hadde mannen kjørt en motorsykkel inn i kafeen, men politiet sier at mannen kom til fots og sprengte seg i luften ved siden av en motorsykkel.

Avisa Ha'aretz melder at politiet gjennomsøker området etter sprengladninger. Politiets talsmann Gil Kleiman sier til nyhetsbyrået AP at selvmordsaksjonisten selv ble drept.

Israel beskylder palestinske myndigheter for bevisst å øke volden, og sier hæren vil komme med anbefalinger om hvordan angrepet besvares.

Politiet har arrestert flere personer i byene Nablus og Hebron på Vestbredden, mistenkt for å være involvert i aksjonen. Politiet skal også ha funnet et Kalasjnikov-gevær i nærheten av kafeen der selvmordsaksjonen skjedde.

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for aksjonen, men den militante palestinske organisasjonen Hamas varslet fredag hevn etter at en av gruppens ledere ble drept av Israel torsdag.

Hele Norges coronakart