NTNU-ELEVER: Minst 14 NTNU-studenter skal ha blitt forgiftet på fest. Her et bilde av institusjonens hovedbygg. Foto: Espen Bratlie / Samfoto/NTB Scanpix
NTNU-ELEVER: Minst 14 NTNU-studenter skal ha blitt forgiftet på fest. Her et bilde av institusjonens hovedbygg. Foto: Espen Bratlie / Samfoto/NTB ScanpixVis mer

Minst 14 studenter til sykehus. Ble forgiftet på fest

Mann i 20-åra alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du tips eller bilder? Ring 24 00 10 00 eller send MMS/mail til 2400@db.no.

(Dagbladet): Tirsdag kveld ble 14 NTNU-studenter i Trondheim forgiftet på en studentfest. Dette etter at de drakk en blanding av 35 prosent eddik og vann, ifølge VG.

I en pressemelding skriver St. Olavs Hospital at 10 av studentene ble sendt videre til sykehus. Tre av disse er innlagt til observasjon, mens én mann i 20-åra ligger på intensivavdelingen med alvorlige skader.

- Tilstanden er uavklart, sier Marit Kvikne, kommunikasjonsdirektør ved sykehuset, til Dagbladet klokka 23.26.

Opptaksprøve

Ida Munkeby, organisasjonsdirektør ved NTNU, sier følgende om hendelsen overfor Dagbladet:

- En rekke studenter skal ha blitt servert eddikessens som ikke var uttynna nok. Flere skal ha kjent ubehag og dro på sykehuset.

Grunnen til at studentene drakk eddik var i forbindelse med en opptaksprøve til en linjeforening. De aller fleste av deltakerne skal være førsteårsstudenter, ifølge Munkeby.

- Det er veldig uheldig når sånne ting skjer. Vi har over flere år strammet inn opptaksprøvene til linjeforeningene. Det vil bli et møte med den aktuelle linjeforeningen og dekanen på det aktuelle fakultetet i morgen. Studenttingets ledelse er også koplet inn. Dette er som sagt veldig uheldig, og noe vi ikke støtter, sier Munkeby.

Høynet beredskap

Da Dagbladet kontakter politiet, omtaler de hendelsen som en sak for helsevesenet.

- De har hatt i seg noe som kan være skadelig. Helsevesenet tok kontakt med oss og informerte om at de har høynet beredskapen, fordi de har fått inn flere pasienter, sier Arnt Harald Aaslund, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

Potensielt farlig

Eddik er en syre som kan være svært etsende.

I konsentrasjoner på 35 prosent, slik den tatt i bruk i Trondheim, kan den gi alvorlige forgiftninger, ifølge helsenorge.no.

Hjemmesiden anbefaler personer utsatt for eddikuhell om å kontakte Giftinformasjonen, og lister opp følgende symptomer på kontakt med for store konsentrasjoner eddik:

- Smerte og irritasjon på slimhinnene i munn og svelg

- Etseskader ved høye konsentrasjoner

- Rødhet og irritasjon på øyne

- Etseskade og alvorlige øyeskader kan oppstå avhengig av konsentrasjon

- Rødhet og irritasjon på hud

- Blemmer og sårdannelse ved høye konsentrasjoner

Les mer her

Dagbladet følger saken.