Minst 14 ungdommer tatt for narkobruk på The Gathering

- Litt trist, sier politiet etter planlagt aksjon på nerdefesten.

MANGE SAMLET: Noen få av de 6000 ungdommene som er samlet til datatreffet The Gathering i Vikingskipet ble i dag tatt med narkotika. (Bildet er tatt på fjorårets arrangement og ingen av ungdommene på bildet har noe med politiaksjonen å gjøre).
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MANGE SAMLET: Noen få av de 6000 ungdommene som er samlet til datatreffet The Gathering i Vikingskipet ble i dag tatt med narkotika. (Bildet er tatt på fjorårets arrangement og ingen av ungdommene på bildet har noe med politiaksjonen å gjøre). Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 14 ungdommer ble i dag tatt for bruk eller besittelse av narkotika da politiet i dag gjennomførte en planlagt aksjon med blant annet narkotikahunder i Vikingskipet på Hamar. Der er rundt 6000 personer samlet for det årlige datatreffet The Gathering.

De fleste av de anholdte er mistenkt for hasjbruk, ifølge politiet. Det største enkeltbeslaget var på ti gram hasj. En rekke fylker er representert blant de bøtelagte, hvorav flere var mindreårige. Én kvinne ble tatt.

- Vi har loggført at 14 ble tatt. Nesten alle ble tilbudt forelegg, og de som ble pågrepet er nå løslatt, sier operasjonsleder Geir Rygh ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Det største forelegget som ble ilagt var på 7500 kroner, til en mann fra Mandal som nektet og må belage seg på å møte i retten. De fleste andre vedtok forelegg på 5000 kroner. Enkelte ble utvist fra Vikingskupet.

Politiet er ikke overrasket over å finne narkotika når så mange ungdommer er samlet, men er noe oppgitt over at såpass mange Gathering-deltagere ser ut til å aldri lære.

- Det er jo ikke ukjent for ungdommene at politiet gjør slike aksjoner her. Da er det litt trist at det går såpass treigt for seg for oppegående ungdommer som er flinke på data og slikt, sier Rygh.

Det er ikke meldt om andre alvorlige hendelser på nerdefesten, som startet skjærtorsdag.

Arrangøren hevder de fleste av de anholdte må ha brukt narkotika et annet sted enn i forbindelse med The Gathering.

- Fire personer ble tatt for å ha brukt narkotika hos oss, og de er bortvist fra arrangementet. To av dem er også tatt for besittelse. For de øvrige ti hvor narkotikahundene markerte, er det snakk om forhold som ligger lenger tilbake i tid, sier informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik i The Gathering til NTB.