Minst 15 afghanere drept i kamper i Khost

Minst 15 mennesker, både soldater og sivile, er drept i kamper i den østlige provinsen Khost i Afghanistan, melder det afghanske nyhetsbyrået AIP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene mellom regjeringsstyrker og menn som støtter hærføreren Padshah Khan Zadran skal ha blitt utløst av at Zadrans menn okkuperte kontoret til provinsens guvernør Hakim Taniwal.

Zadrans styrker skal siden ha blitt drevet ut, ifølge en talsmann for guvernøren. Taniwal selv befant seg søndag i Kabul.

Det afghanske nyhetsbyrået AIP har fått opplyst at 15 personer er drept og over 50 skadd. Guvernørens talsmann sier at både regjeringsstyrkene og hærføreren har lidd tap.

Det ble tidligere søndag meldt at Zadran var pågrepet av amerikanske styrker, men dette ble senere avkreftet av en talsmann for Zadran. Han skal imidlertid ha hatt et møte med en amerikansk delegasjon hvor han forklarte hvorfor han var i opposisjon mot Karzai.

Tidligere søndag gikk en bombe av ved en kino i Khost, og minst ti mennesker ble skadd.

Hærføreren Zadran kjempet mot Taliban-regimet, men er i opposisjon mot president Hamid Karzai fordi han ble sparket som guvernør i provinsen Paktia i februar. Som en hevn for dette skjøt han raketter mot Paktias hovedstad Gardez, et angrep som kostet 30 mennesker livet.

AIP har også meldt at 16 personer er drept i sammenstøt mellom to stammer nord for byen Khost. Sammenstøtet skjedde ifølge vitner lørdag og skyldes en gammel strid om land.

En talsmann for guvernøren i Khost sier til AIP at kampene fortsatte søndag, og at mange sårede fra begge sider er fraktet til sykehus.

NTB