Minst 15 barn avhørt i overgrepssak på Østlandet

Fem pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har avhørt minst 15 barn som er fornærmet i den pågående overgrepssaken på Østlandet.

De fem pågrepne i saken er to menn i 30-årene, en mann i 20-årene og en kvinne i 20-årene som er holdt varetektsfengslet siden i fjor. I tillegg er det en kvinne som ikke sitter i varetekt.

I saken til en av mennene i 30-årene har politiet utvidet siktelsen til gjelde voldtekt av bevisstløse eller personer som av andre grunner er ute av stand til å motsette seg overgrep. Fra før av mannen siktet for besittelse og spredning av krenkende bilder av barn under 16 år og for seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år.

Etter hva VG har fått opplyst skal minst to barn under ti år være utsatt for seksuelle overgrep. Mannen, som ble pågrepet i juli i fjor, er også tidligere straffedømt for seksualforbrytelser.

Saken strekker seg over flere politidistrikter og har vært etterforsket siden i fjor høst. De siktede er alle i 20-30-årene og hjemmehørende i Søndre Buskerud, Nordre Buskerud og Romerike politidistrikt.

Saken omfatter også siktelser for såkalt grooming, som oftest forberedelser til senere seksuelle overgrep, og produksjon og spredning av overgrepsbilder av barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer