EVAKUERES: En person blir reddet etter at oversvømmelsen har isolert huset i Nachikatsuura i Wakayama, vest i Japan. I dette området alene skal åtte personer være bekreftet døde og 32 savnet, ifølge Kyodo news. Foto: SCANPIX/REUTERS
EVAKUERES: En person blir reddet etter at oversvømmelsen har isolert huset i Nachikatsuura i Wakayama, vest i Japan. I dette området alene skal åtte personer være bekreftet døde og 32 savnet, ifølge Kyodo news. Foto: SCANPIX/REUTERSVis mer

Minst 15 døde etter tyfonen Talas traff Japan

Nesten en halv million mennesker har fått ordre om evakuering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tungt regn og jordras har rammet Japan etter tyfonen Talas traff Japan. Minst 43 er savnet, ifølge pressebyrået AP.

Tyfonen var ventet å ramme vestre og sentrale deler av Japan, og evakueringsordre har gått ut til rundt 460 000 mennesker.

Lav fart Japans meterologiske institutt melder om at tyfonens lave fart gjør at det vil bli mer tungt regn over lengre tid, som igjen gjør at det er større fare for jordras.

Bilder fra NHK TV viser en bro som har blitt skylt bort etter det store regnfallet, elver som har gått over sine bredder, og mennesker som vasser i gatene.

Senteret for årets tolvte tyfon har beveget seg sakte nordover og har krysset Japanhavet.

Rasfare Blant de døde er en 73 år gammel mann. Et jordras traff huset hans, som kollapset, ifølge japansk politi.

Tre hus ble også begravd i et ras i Wakayama, der en kvinne døde, fire er savnet og en 14 år gammel jente ble reddet i live fra restene av hus og gjørme, opplyser politiet til AP.

Wakayama, som er hard rammet, er ifølge politiet ti personer bekreftet død og 32 personer savnet.

I Nara er syv personer savnet etter flere hus ble skylt ned en elv, ifølge NHK. Totalt er det minst 94 personer som er skadet i uværet så langt, sier fjernsynskanalen.

OVERSVØMT: Et oversvømt område i byen Kiho i Mie, vest Japan, søndag. Fotot: SCANPIX/REUTERS
OVERSVØMT: Et oversvømt område i byen Kiho i Mie, vest Japan, søndag. Fotot: SCANPIX/REUTERS Vis mer