Minst 15 drept av bombe i Pakistan

Bomben eksploderte i et rettslokale i byen Quetta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dommer og seks advokater var blant de 15 som ble drept da en bombe eksploderte i et rettslokale i byen Quetta sørvest i Pakistan lørdag.

- Minst 15 personer er drept, deriblant noen advokater, og rundt 35 er såret, sier talsmann for innenriksdepartementet Javed Cheema til AFP.

Bomben eksploderte mens en rettssak pågikk. Noen av de drepte skal være slektninger av de tiltalte, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kraftig eksplosjon

- Tilstanden til ti av de sårede er veldig alvorlig, de har alvorlige brannskader, sier Ahmed Khan, lege ved et sykehus i Quetta.

- Det var en veldig kraftig eksplosjon, og vi undersøker om bomben var plantet i lokalet eller om det var et selvmordsangrep, sier Shoaib Noserwani fra delstatsmyndighetene til TV-kanalen Geo.

Den lokale TV-kanalen har vist bilder fra stedet der politiet plukker opp avrevne kroppsdeler fra det blodige gulvet i rettssalen.

Noserwani sier at så mange som rundt 50 mennesker ble såret i bombeeksplosjonen.

SELVMORDSBOMBER: Her i dette rettslokalet sprengte selvmordsbomberen seg og tok med seg minst 14 andre i døden. Foto: AP/Scanpix
SELVMORDSBOMBER: Her i dette rettslokalet sprengte selvmordsbomberen seg og tok med seg minst 14 andre i døden. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Hundrevis av mennesker var inne i bygningen, som huser både rettssaler og politikontorer, da eksplosjonen skjedde.

Høy beredskap 

Pakistanske sikkerhetsstyrker er i høy beredskap etter at landet har vært rammet av en bølge av terrorangrep, deriblant tre selvmordsangrep de siste ukene.

Lørdagens angrep var det sjette angrepet på en måned.

Taliban-opprørere som kjemper mot pakistanske sikkerhetsstyrker i grenseområdet til Afghanistan, er blitt anklaget for å ha stått bak de fleste av angrepene.

Mange tror at Taliban-ledere opererer fra og i områdene rundt Quetta i provinsen Baluchistan, selv om pakistanske myndigheter avviser dette.

Det er også uroligheter i provinsen på grunn av opprørsgrupper som kjemper for mer selvstyre og større andel av Baluchistans ressurser.

(©NTB)

Slektninger bærer ut liket av en av de som ble drept da bomben gikk av.