Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 15 druknet da oppblåsbar flyktningebåt sank ved Lesvos

To reddet opp i live.

NY GUMMIBÅT-TRAGEDIE: Håpet om å nå Hellas har kostet minst 15 liv i havet mellom Tyrkia og øya Lesvos. Her en situasjon etter at en overfylt gummibåt havarerte på samme rute i september i fjor.  Foto: Petros Giannakouris, AP/NTB Scanpix.)
NY GUMMIBÅT-TRAGEDIE: Håpet om å nå Hellas har kostet minst 15 liv i havet mellom Tyrkia og øya Lesvos. Her en situasjon etter at en overfylt gummibåt havarerte på samme rute i september i fjor.  Foto: Petros Giannakouris, AP/NTB Scanpix.) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 15 personer er funnet druknet i Egeerhavet etter at en oppblåsbar båt sank utenfor den greske øya Lesvos, ifølge den greske kystvakten.

Blant de omkomne var det minst ett barn og en rekke kvinner. De omkomne er hentet opp av vannet av den greske kystvakten, EUs grensebyrå Frontex og den tyrkiske kystvakten.

To personer er ifølge nyhetsbyrået Reuters reddet opp av vannet i live, blant dem en gravid kvinne. Hun har fortalt av det var 25 personer ombord i båten, og flere båter deltok mandag i søket etter flere ofre.

Håp om Hellas

Det antas at personene er migranter eller flyktninger som har forsøkt å ta seg fra Tyrkia til Hellas i håp om å kunne få asyl.

Mens over en million syrere, irakere og afghanere tok seg fra Tyrkia til Hellas sjøveien i 2015 og 2016, har litt over 4 800 flyktninger og migranter brukt denne ruta for å komme til Europa så langt i år, ifølge tall fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Fortsatt befinner det seg nærmere 14 000 asylsøkere på Lesvos og andre greske øyer, der de lever under svært vanskelige forhold i påvente av å få avklart sin status.

Sultestreik

En gruppe kurdere fra Syria har ifølge øyenvitner innledet en sultestreik på Lesvos i protest mot den langsomme saksbehandlingen av asylsøknadene.

De fikk først avslag på søknadene, og ankesakene har nå vært til behandling i månedsvis.

De 14 kurderne, som ikke har villet spise siden fredag, sitter nå foran asylkontoret i Moria-leiren på øya. Gresk politi vil ikke kommentere opplysningene.

(NTB-AP-DPA).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media