Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 15 omkom i brann i Mumbai

Mange av de omkomne var i et bursdagsselskap.

BRANN: Minst 15 mennesker omkom og mer enn 12 ble skadd i en brann i et bygg med flere restauranter. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 15 mennesker omkom og mer enn 12 ble skadd i en brann i et bygg med flere restauranter i Mumbai i India natt til fredag, opplyser myndighetene.

Elleve av de omkomne er kvinner som var i et bursdagsselskap på byggets takterrasse da brannen brøt ut, ifølge lokale myndigheter. Mange av dem var unge, og de døde av røykforgiftning da de prøvde å komme seg ut av bygget.

Kvinnen som ble feiret, er blant de omkomne, ifølge hennes bestefar.

Åtte brannbiler rykket ut til brannen, og mannskapet holdt på med slokkingsarbeidet i mer enn fem timer.

Brannen startet i en populær restaurant rundt klokken 1 natt til fredag lokal tid og spredde seg raskt gjennom den fire etasjer høye bygningen.

Politiet etterforsker brannen og har til nå siktet restauranteiere og restaurantens daglige leder. Ingen er imidlertid pågrepet.

- Mine tanker er med de etterlatte familiene i denne tiden med sorg. Jeg ber for at de skadde får en rask bedring, skriver Indias statsminister Narendra Modi på Twitter.

Sulbha Arora, som befant seg i restauranten der brannen startet, skriver på Twitter at hun ble dyttet over ende på vei ut av bygget.

- Folk løp over meg mens taket over oss kollapset i flammer. Vet fortsatt ikke hvordan jeg kom meg ut i live, skriver hun.

Bygget ligger i et tidligere industriområde sentralt i Mumbai som har blitt et populært utelivsområde. I tillegg til flere eksklusive restauranter er det hoteller og kontorer i bygningen.

Det har vært flere store, dødelige branner i Mumbai de siste årene. Ifølge aktivister dropper både utbyggere og utleiere ofte brannsikringstiltak for å spare penger.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!