Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 15 sivile drept av israelsk rakett mot minibuss

I morgen håper Linda (24) at hun får giftet seg i Beirut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 15 sivile er drept etter at israelske kampfly angrep en konvoi med kjøretøy. Konvoien skal ha bestått av sivile som flyktet fra landsbyen Marwaheen sør i Libanon, melder nyhetsbyrået AP.

En av APs egne fotografer skal ha telt minst tolv døde i bilene som ble angrepet rett etter klokken 10 norsk tid.

De sivile evakuerte fra Marwaheen etter klare advarsler om angrep fra israelsk side i dag morges. Ingen begrunnelse ble gitt for ordren om å evakuere innen to timer.

Den israelske militæroffensiven fortsatte for fjerde dag på rad etter at Hizbolla natt til i dag angrep et israelsk krigsskip. Fire israelske marinesoldater ble meldt savnet. To av dem er så lang funnet døde.

Planlagt i ett år

Midt oppi dramatikken sitter Linda Kristoffersen fra Arendal og hennes familie i en forstad til Beirut. Etter planen skal Linda gifte seg med sin libanesiske kjæreste Sleiman i morgen kveld. 

Bryllupet har vært planlagt i ett år, men de siste dagers israelske militærangrep på Libanon og hovedstaden Beirut setter bryllupsplanene i alvorlig fare. Familiemedlemmer som skulle være med på bryllupsfeiringen måtte bli igjen i Norge etter at flyplassen i Beirut ble bombet.

Nå er det bare hun og foreldrene som befinner seg i den libanesiske hovedstaden. De håper bryllupet går som planlagt.

- Det må skje noe veldig alvorlig for at vi skal avlyse bryllupet, sier Linda til Dagbladet.no.


Reiser ikke til sentrum

NYE ANGREP:  Israelske soldater angriper Libanon ved den nordlige israelske byen Kiriyat Shmona. Foto: EPA/Scanpix
NYE ANGREP: Israelske soldater angriper Libanon ved den nordlige israelske byen Kiriyat Shmona. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Over telefon forteller hun at hun og familien foreløpig merker lite til dagens trefninger fra leiiligheten de bor i litt utenfor Beirut.

- Det går greit så lenge vi ikke reiser ned til sentrum, sier hun.

I går var hun og foreldrene på informasjonsmøtet som ambassaden og UD hadde innkalt til på Hotel Royal Garden i Beirut.

Der ble de fortalt at UD jobber med å sette opp tre busser som kan frakte nordmenn fra Beirut til den syriske hovedstaden Damaskus.

Bekymret for hjemreisen

Linda er i likhet med de rundt 50 andre nordmennene som deltok på møtet, bekymret for hvordan hun og familien skal komme seg ut av Libanon.

Libanon er nå så og si helt isolert fra omverdenen. Alle havner er blokkert av israelske krigsskip, den internasjonale flyplassen er ødelagt av bomber, det samme er hovedveier og broer.

- Alle bekymrer seg for hvordan vi skal komme oss hjem, i og med at alle hovedveiene ut er stengt, sier Linda.

Den vordende bruden håper likevel at situasjonen roer seg slik at hun kan bli lengre.

image: Minst 15 sivile drept av israelsk rakett mot minibuss

- Jeg håper å bli så lenge som mulig. Jeg bor jo til vanlig i Norge og han bor i Libanon. Etter planen skulle jeg ned igjen, men vi får se.

Spesiell feiring

Også for familien er situasjonen spesiell. Bryllupsfeiringen og reisen til Libanon ble noe annerledes enn de hadde tenkt seg.

- Det er en veldig merkelig situasjon. Vi reiste ned i glede, og så skjer dette. det er en forferdelig situasjon for alle, sier brudens far Øyvind Kristoffersen til Dagbladet.

<B>HÅPER DET BLIR BRYLLUP:</B> Norske Linda Kristoffersen håper bryllupet i morgen kveld kan gå som planlagt, selv om hovedstaden Beirut er under israelsk angrep.
<B>BOMBER BEIRUT:</B> Denne kvinnen går forbi en boligblokk i Beirut som er truffet under israelsk luftangrep.
<B>KRISEMØTE:</B> Den libanesiske utenriksministeren Fawzi Salloukh i krisemøte med sine kolleger i Arab League.