Minst 16 døde i oversvømmelser i Frankrike

Frykter plyndring.

RAMMET: De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollan. Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP SCANPIX
RAMMET: De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollan. Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollande.

Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Tre mennesker var tidlig søndag ettermiddag fortsatt savnet.

- Dette er ikke over, sa Hollande da han besøkte det flomrammede eldrehjemmet i byen Biot og møtte redningsmannskaper i området.

Biler i sjøen Folk omkom også i Cannes, Golfe-Juan og Mendeliu-la-Napoul, opplyser presidentens kontor. Blant de døde er ofre som ble fanget i en parkeringskjeller.

- Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

- Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han.

Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst Minst 27 000 husstander var søndag fortsatt uten strøm som følge av stormen. I Côte d'Azur kom det opptil 180 millimeter nedbør i løpet av tre timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.