Minst 16 døde i oversvømmelser i Frankrike

Frykter plyndring.

RAMMET: De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollan. Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP SCANPIX
RAMMET: De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollan. Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollande.

Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Tre mennesker var tidlig søndag ettermiddag fortsatt savnet.

- Dette er ikke over, sa Hollande da han besøkte det flomrammede eldrehjemmet i byen Biot og møtte redningsmannskaper i området.

Biler i sjøen Folk omkom også i Cannes, Golfe-Juan og Mendeliu-la-Napoul, opplyser presidentens kontor. Blant de døde er ofre som ble fanget i en parkeringskjeller.

OVERSVØMMELSER: Fortsatt er vannstanden høy i de rammede områdene. Foto: Jean Christophe Magnenet / AFP / Scanpix
OVERSVØMMELSER: Fortsatt er vannstanden høy i de rammede områdene. Foto: Jean Christophe Magnenet / AFP / Scanpix Vis mer

- Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

- Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han.

Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst Minst 27 000 husstander var søndag fortsatt uten strøm som følge av stormen. I Côte d'Azur kom det opptil 180 millimeter nedbør i løpet av tre timer.

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene. Opptil 500 turister, blant dem flere briter og dansker, måtte tilbringe natten på flyplassen i Nice, mens fotballkampen mellom Nice og Nantes måtte avlyses på grunn av regnet.

På campingtak I byen Antibes står flere store gater under vann.

OMFATTENDE SKADER: Et campingområde er rasert ibyen Biot etter oversvømmelsene. Foto: Photo/Lionel Cironneau / AP / Scanpix
OMFATTENDE SKADER: Et campingområde er rasert ibyen Biot etter oversvømmelsene. Foto: Photo/Lionel Cironneau / AP / Scanpix Vis mer

- Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet.

Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter. I Nice anslår ordførerens kontor at nedbørsmengden de siste to dagene utgjør 10 prosent av gjennomsnittsnedbøren på et helt år.

På morgenkvisten var den verste stormen over i Frankrike, og uværet er satte kurs for den italienske kysten, opplyser franske meteorologer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram