Minst 16 drept av selvmordsbomber

Minst åtte personer skal ha blitt drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta i kebabrestaurant i Bagdad i dag. Tidligere på dagen ble minst fire personer ble drept da en selvmordsbomber kjørte en bil inn i et irakisk kontrollpunkt nord for Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordsbomberen hadde på seg en vest full av sprengstoff da han sprengte seg selv i lufta i den populære restauranten.

Attentatet skjedde 400 meter fra hovedinngangen til det godt bevoktede området hvor den irakiske regjeringen og den britiske og amerikanske ambassaden holder til.

Tidligere på dagen kjørte en bil inn i et irakisk kontrollpunkt i Tikrit, hjembyen til eks-diktatoren Saddam Hussein, 130 kilometer nord for hovedstaden Bagdad.

Bomben drepte to soldater og to sivile irakere. 12 andre, åtte irakiske soldater og fem sivile, ble skadet, ifølge politimann Muhanad Ahmed.

I tillegg ble to irakiske polititjenestemenn, samt en elektroingeniør på et oljeoppdrag, skutt og drept mens de var på vei til jobb i morgentimene søndag.

Sammenstøtene i Samarra nord for Bagdad har også krevd menneskeliv. En irakisk sjåfør ble drept og to andre personer skadet da væpnede opprørere angrep en irakisk konvoi med forsyninger til amerikanske tropper.

(ANB-AP)