Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 16 drept i angrep mot restauranter i Syria

30 såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 16 personer ble drept og 30 såret i angrep mot tre restauranter i byen Qamishli nordøst i Syria onsdag kveld, ifølge London-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Antall døde og sårede er ikke bekreftet. En talsmann for den kurdiske YPG-militsen opplyser til nyhetsbyrået Reuters at «et dusin» mennesker ble drept eller såret.

Talsmannen, Redur Xelil, sier også at det ble utført et selvmordsangrep mot to restauranter, og han nevner ikke et tredje angrep. Ifølge SOHRs informasjon ble minst ett av angrepene utført av en selvmordbomber. En journalist i nyhetsbyrået AFP sier at restauranten som ble angrepet av en selvmordsbomber ligger i et kristent nabolag.

Redur Xelil sier at det trolig er den ytterliggående islamistgruppa IS, som kjemper mot YPG om kontrollen i Nord-Syria, som står bak angrepene. Nettsiden Amaq, som er knyttet til IS, skriver at ekstremistgruppen har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Qamishli ligger nær grensen til Tyrkia, i Hasakeh-provinsen nordøst i Syria. Flertallet av innbyggerne er kurdere. Kontrollen over Hasakeh-provinsen er delt mellom kurdiske myndigheter og det syriske regimet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media