Minst 16 drept og flere titalls skadd etter bombe i Bangkok

- Eksplosjonen var myntet på utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på stedet? Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 00 47 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): En kraftig bombeeksplosjon rystet Thailands hovedstad Bangkok rundt klokka 14.00 i ettermiddag.

Dødstallene har steget i timene etter eksplosjonen og er ifølge nyhetsbyrået Reuters anslått til å være 27 mennesker, ifølge lokale medier. Fire av disse skal være utenlandske. Byrået melder om 80 skadde.

Bekfrefter 16 døde Politiet bekrefter at 16 personer så langt er bekreftet døde.

UD har foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn ble rammet av eksplosjonen.

- Jeg kan bekrefte at det var en bombe, men vi kan ikke si hva slags type ennå, vi undersøker saken, sier talsperson Praqut Thavornsiri i det nasjonale politiet til AFP.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble det funnet to bomber på stedet, men bare en av dem ble detonert.

Thailands forsvarsminister Prawit Wiongsuwan sier at eksplosjonen var myntet på utlendinger og at målet er å ødelegge Thailands turistindustri. Bomben skal ifølge flere medier ha vært festet til en motorsykkel og detonert via en fjernkontroll, skriver NTB.

Ifølge CNN leter politiet på stedet etter en annen bombe som skal deaktiveres, og ber folk holde seg unna området.

Uklare omstendigheter Omstendighetene rundt eksplosjonen er uklare. Flere medier melder om at en motorsykkel var involvert, men det er foreløpig uklart om bomben var festet til en parkert motorsykkel, eller om den ble kastet inn i folkemengden i fart.

Politiet opplyser at en av de drepte er fra Kina og at én er fra Filippinene. Mange av de skadde er ifølge politiet fra Kina og Taiwan. Voice of Americas byråsjef i Sørøst-Asia, Steve Herman, skriver at det virker som om de fleste døde og skadde er asiatiske turister.


En talsmann for politiet i Thailand sier ifølge AFP at bombeangrepet ble utført for å skape kaos.

Populært turistmål Eksplosjonen skjedde i nærheten av helligdommen Erawan i bydelen Chidlom i sentrum av den thailandske hovedstaden. Erawan er et populært turistmål.

Kroppsdeler ligger spredt i gata etter eksplosjonen, rapporterer AFP. BBCs korrespondent på stedet sier ødeleggelsene er massive.

Selv om Erawan er bygget til ære for hinduguden Brahma, besøkes det av tusenvis av religiøse buddhister daglig, skriver nyhetsbyrået AFP.

Eksplosjonen er forårsaket av en bombe, bekrefter politisjefen i Thailand overfor Reuters. BBCs korrespondent på stedet sier ødeleggelsene er massive og at krateret etter eksplosjonen tyder på at det dreier seg om en stor bombeeksplosjon.

- Det var en enorm eksplosjon. Hele bygningen ristet, og vi løp til vinduet. Det var vanskelig å se hva som skjedde, men vi så vrakdeler i gata. Det er et forferdelig rot. Dette er midt i Bangkok, og det siste stedet du kan vente noe sånt kan skje, sier Lucinda-Jane Chastain til Sky News.

Eksplosjonen skjedde rundt klokka 19 lokal tid (klokka 14 norsk tid).

Ingen indikasjoner på nordmenn Utenriksdepartementet har ingen indikasjon på at nordmenn er rammet av eksplosjonen i Thailands hovedstad Bangkok.

- Den norske ambassaden er i kontakt med lokale myndigheter, men foreløpig er det ingen ting som tyder på at nordmenn er blitt rammet, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen til NTB.

Dagbladet kommer med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram