Minst 16 drept og flere titalls skadd etter bombe i Bangkok

- Eksplosjonen var myntet på utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du på stedet? Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 00 47 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. (Dagbladet): En kraftig bombeeksplosjon rystet Thailands hovedstad Bangkok rundt klokka 14.00 i ettermiddag.

Dødstallene har steget i timene etter eksplosjonen og er ifølge nyhetsbyrået Reuters anslått til å være 27 mennesker, ifølge lokale medier. Fire av disse skal være utenlandske. Byrået melder om 80 skadde.

Bekfrefter 16 døde Politiet bekrefter at 16 personer så langt er bekreftet døde.

UD har foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn ble rammet av eksplosjonen.

- Jeg kan bekrefte at det var en bombe, men vi kan ikke si hva slags type ennå, vi undersøker saken, sier talsperson Praqut Thavornsiri i det nasjonale politiet til AFP.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble det funnet to bomber på stedet, men bare en av dem ble detonert.

Thailands forsvarsminister Prawit Wiongsuwan sier at eksplosjonen var myntet på utlendinger og at målet er å ødelegge Thailands turistindustri. Bomben skal ifølge flere medier ha vært festet til en motorsykkel og detonert via en fjernkontroll, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer