Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 16 drept på russisk togstasjon

Mistenker kvinnelig selvmordsbomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 16 personer er døde etter en eksplosjon på en togstasjon i byen Volgograd i Russland, ifølge RIA Novosti. Minst 40 skal også være skadd.

Tallet på antall drept ble første meldt å være 18, men søndag ettermiddag nedjustert til 14. Senere ble tallet oppjustert til 16. Men fire personer svever mellom liv og død søndag kveld. 

- Vi har satt i gang en terroretterforskning etter eksplosjonen på togstasjonen i Volgograd, sier talspersonen Vladimir Markin til nyhetsbyrået Interfax.

Den russiske antiterrorkommisjonen mistenker at det er en kvinnelig selvmordsbomber som står bak angrepet. Dette er ikke uvanlig i området.

Terrorangrepet skal ha skjedd i nærheten av metalldetektorer ved inngangspartiet til togstasjonen.

MANGE DØDE: Her ligger skadde personer foran togstasjonen i Volgograd. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
MANGE DØDE: Her ligger skadde personer foran togstasjonen i Volgograd. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer

I april i år skrev Moscow Times at slike sikkerhetstiltak har blitt iverksatt ved inngangene til 32 av togstasjonene rundt om i Russland i forkant for OL i Sotsji.

OL-byen ligger i samme region som Volgograd, og islamistlederen Doku Umarov har tidligere oppfordret sine tilhengere til å gjøre alt de kan for å forstyrre de olympiske lekene. Han har også truet med angrep mot selve arrangementet.

I oktober døde sju mennesker i den samme byen etter et angrep gjennomført av en selvmordsbomber om bord på en buss.

Volgograd ligger rundt 100 mil nord for OL-byen Sotsji, ikke langt fra de urolige delrepublikkene Dagestan, Ingusjetia og Tsjetsjenia.

MANGE DREPTE: Her er inngangspartiet til togstasjonen i Volgograd. Det er like innenfor terrorangrepet skal ha skjedd. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
MANGE DREPTE: Her er inngangspartiet til togstasjonen i Volgograd. Det er like innenfor terrorangrepet skal ha skjedd. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix Vis mer