Minst 16 drept på russisk togstasjon

Mistenker kvinnelig selvmordsbomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 16 personer er døde etter en eksplosjon på en togstasjon i byen Volgograd i Russland, ifølge RIA Novosti. Minst 40 skal også være skadd.

Tallet på antall drept ble første meldt å være 18, men søndag ettermiddag nedjustert til 14. Senere ble tallet oppjustert til 16. Men fire personer svever mellom liv og død søndag kveld. 

- Vi har satt i gang en terroretterforskning etter eksplosjonen på togstasjonen i Volgograd, sier talspersonen Vladimir Markin til nyhetsbyrået Interfax.

Den russiske antiterrorkommisjonen mistenker at det er en kvinnelig selvmordsbomber som står bak angrepet. Dette er ikke uvanlig i området.

Terrorangrepet skal ha skjedd i nærheten av metalldetektorer ved inngangspartiet til togstasjonen.

MANGE DØDE: Her ligger skadde personer foran togstasjonen i Volgograd. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
MANGE DØDE: Her ligger skadde personer foran togstasjonen i Volgograd. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer

I april i år skrev Moscow Times at slike sikkerhetstiltak har blitt iverksatt ved inngangene til 32 av togstasjonene rundt om i Russland i forkant for OL i Sotsji.

OL-byen ligger i samme region som Volgograd, og islamistlederen Doku Umarov har tidligere oppfordret sine tilhengere til å gjøre alt de kan for å forstyrre de olympiske lekene. Han har også truet med angrep mot selve arrangementet.

I oktober døde sju mennesker i den samme byen etter et angrep gjennomført av en selvmordsbomber om bord på en buss.

Volgograd ligger rundt 100 mil nord for OL-byen Sotsji, ikke langt fra de urolige delrepublikkene Dagestan, Ingusjetia og Tsjetsjenia.

MANGE DREPTE: Her er inngangspartiet til togstasjonen i Volgograd. Det er like innenfor terrorangrepet skal ha skjedd. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
MANGE DREPTE: Her er inngangspartiet til togstasjonen i Volgograd. Det er like innenfor terrorangrepet skal ha skjedd. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix Vis mer