STYRTET: Et transportfly fra militæret styrtet i en åker i delstaten Mississippi mandag ettermiddag lokal tid. Foto: Jimmy Taylor via AP / NTB scanpix
STYRTET: Et transportfly fra militæret styrtet i en åker i delstaten Mississippi mandag ettermiddag lokal tid. Foto: Jimmy Taylor via AP / NTB scanpixVis mer

Minst 16 omkom da amerikansk transportfly styrtet

Styrtet i en åker i Mississippi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge lokale myndigheter har et transportfly fra militæret styrtet i delstaten Mississippi i USA. Minst 16 er bekreftet døde, ifølge avisa The Clarion-Ledger.

Ifølge CNN skal alle de 16 omkomne ha vært om bord i flyet, og ingen i flyet skal ha overlevd styrten.

Ulykken fant sted omkring 135 kilometer nord for byen Jackson.

Innledningsvis sa lokale myndigheter at minst fem av de ni om bord på flyet er bekreftet døde, men senere ble antallet omkomne oppjustert til 16.

Ifølge den lokale politisjefen, Ricky Banks, fortsetter letingen etter i ulykkesområdet utover kvelden mandag lokal tid.

En lokal tjenestemann sier til MS News Now at det er store mengder ammunisjon på flyet.

- Det er mye ammunisjon på flyet. Det er derfor vi holder oss et stykke unna. Vi vet ikke hvordan det utvikler seg. Det brenner også dør det ut, og så brenner det litt mer før det dør igjen, sier tjenestemannen.

Brannsjef i Greenwood Marcus Banks opplyser at de fikk melding om ulykken mandag klokken 16 lokal tid.

Deler av flyet ble funnet i en radius på omkring åtte kilometer. Et helikopter er satt i gang i søket etter de fire andre som var om bord.

Flyet skal være en Hercules C-130. Det er ikke klart hvor det var på vei, eller hvilken militæravdeling det tilhører.

(Dagbladet/NTB)