Minst 17 døde i oversvømmelser på den franske Rivieraen

Erklært naturkatastrofeområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tallet på antall omkomne etter oversvømmelsene på den franske Rivieraen ble oppjustert fra 16 til 17 mandag morgen. Da var fortsatt rundt 5 000 boliger uten strøm.

Innenriksminister Bernard Cazeneuve besøkte søndag området sammen med president François Hollande. Cazeneuve sier til radiokanalen Europe 1 at ni personer er blitt pågrepet av politiet, mistenkt for å ha plyndret butikker.

Myndighetene har erklært de flomrammede områdene i Alpes-Maritime helt sørøst i landet mot grensen til Italia for naturkatastrofeområde.

Mandag morgen var rundt 300 politifolk og 543 personer fra brannvesenet fortsatt i gang med å gjennomsøke områdene som ble rammet av oversvømmelsene.

Det var lørdag kveld at styrtregn rammet Alpes-Maritime. I Antibes sto flere store gater under vann. I Cannes fløt vann og skrot gjennom oversvømmede gater og biler ble skylt på sjøen. I Nice falt det på to døgn samme nedbørsmengde som byen vanligvis får på et helt år.

Blant dødsofrene var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder like nord for Antibes. Folk omkom også i Cannes, der det ble funnet døde mennesker som var blitt fanget i en oversvømt parkeringskjeller, og det var dødsofre også i Golfe-Juan og Mendeliu-la-Napoul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer