Minst 17 drept i droneangrep i Pakistan

Blodigste droneangrepet hittil i år.

ANGREP: Et amerikansk droneangrep drepte minst 17 mennesker i Waziristan onsdag morgen. Foto: REUTERS/U.S. Air Force/NTB Scanpix.
ANGREP: Et amerikansk droneangrep drepte minst 17 mennesker i Waziristan onsdag morgen. Foto: REUTERS/U.S. Air Force/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et amerikansk droneangrep tok livet av minst 17 mennesker i Waziristan onsdag morgen, ifølge pakistanske sikkerhetskilder.

Haqqani-nettverket De fleste av de drepte skal ha kjempet for Haqqani-nettverket, ifølge tre Taliban-ledere samt kilder i Pakistans sikkerhetsvesen som nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med.

To raketter traff et hus i nærheten av det største markedet i Miranshah, provinshovedstaden i den urolige stammeregionen Nord-Waziristan nordvest i landet.

Mange ble såret i angrepet, ifølge Kaleemullah Dawar fra en lokal stamme. Redningsmannskaper vegret seg imidlertid for å ta seg inn i området, i frykt for å bli ofre for et andre anslag - noe som er en vanlig taktikk ved droneangrep.

- Det var lenge umulig for folk å sette i gang bergingsarbeidet, ettersom dronene fortsatt fløy over området, sier Dawar.

Droneangrepet er det andre i sitt slag siden Nawaz Sharif tok over som statsminister i Pakistan i juni. I sin innsettingstale tok han blant annet til orde for å få en slutt på amerikanske droneangrep mot pakistanske mål.

Haqqani-nettverket, som opererer i Afghanistan og Pakistan, er alliert med Taliban og skal ha bånd til al-Qaida. Nettverket står angivelig bak noen av de mest oppsiktsvekkende terrorangrepene mot vestlige og afghanske mål i Afghanistan de siste årene.
NTB