Minst 17 drept i eksplosjon i Syria

Bilbombe gikk av i Syrias hovedstad Damaskus lørdag, melder syrisk TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 17 personer mistet livet da en bilbombe gikk av i Syrias hovedstad Damaskus lørdag, melder syrisk TV.

Bilen skal ha vært rigget med 200 kilo med sprengstoff, ifølge Sky News.

Eksplosjonen skjedde på et sikkerhetsstopp langs veien til flyplassen, ved et veikryss som leder til Sit Zeinab- tempelet, et populært valfartssted for Shi\'ite-muslimer fra Iran og Libanon.

Bilbomben gikk av på veien til flyplassen i Damaskus. I tillegg til de drepte ble 14 personer såret i eksplosjonen, melder NTB.

Øyenvitner forteller at sikkerhetspoliti har sperret av et større område.

Dette skal være den første eksplosjonsattentatet i Syria, siden en av de øverste lederne i Hizbollah ble drept av en bilbombe i februar.

Fredssamtaler

Syria har møtt diplomatisk fordømmelse etter mistanker om at de skal være involvert i attentatet av den tidligere libanesiske statsministeren Rafik Hariri i 2005.

MASSIV BILBOMBE:Sikkerhetsvakter har utplassert seg i nærheten av plassen hvor bilbomben gikk av. I forgrunnen vitner en ødelagt personbil om de 200 kiloene med sprengstoff som gikk av i Damaskus og drepte 17 sivile. FOTO: AFP PHOTO/ DSK
MASSIV BILBOMBE:Sikkerhetsvakter har utplassert seg i nærheten av plassen hvor bilbomben gikk av. I forgrunnen vitner en ødelagt personbil om de 200 kiloene med sprengstoff som gikk av i Damaskus og drepte 17 sivile. FOTO: AFP PHOTO/ DSK Vis mer

Tidligere denne måneden har Syria vært i samtaler med Tyrkia, Quatar og Frankrike, hvor diskusjonene har dreid seg rundt fred i midtøsten, melder BBC.

Syria har vært i krig med Israel siden statens opprinnelse i 1948.

Dagbladet.no følger saken.

Minst 17 drept i eksplosjon i Syria
KNUSTE RUTER: Trykket fra 200 kilo sprengstoff fra bilbomben som gikk av i Damaskus, knuste rutene til denne boligblokken. Bildet er tatt av den syriske statlige TV-kanalen.