Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 17 mistet livet i da demning brast i Brasil

- Situasjonen er uhyggelig. Det er mørkt.

UTLØSTE SKRED: Minst 17 personer er omkommet og flere enn 50 er skadd etter at en demning brast og utløste et skred av tung, tykk, giftig gjørme som feide inn over en landsby i Brasil. Foto: Xinhua / NTB Scanpix
UTLØSTE SKRED: Minst 17 personer er omkommet og flere enn 50 er skadd etter at en demning brast og utløste et skred av tung, tykk, giftig gjørme som feide inn over en landsby i Brasil. Foto: Xinhua / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 17 personer er omkommet og flere enn 50 er skadd i Brasil etter at en demning ved en søppelplass for gruveavfall brast og utløste et skred av tung, tykk, giftig gjørme som feide inn over en landsby.

Ulykken skjedde torsdag i Bento Rodriguez 25 mil nord for Rio de Janeiro. Redningsmannskaper er på vei til området, men det er vanskelig å komme fram på grunn av gjørmemassene. TV-bilder viser et flere hundre meter langt gjørmebelte som har oversvømt hus og har revet av tak.

- Situasjonen er uhyggelig. Det er mørkt. Det er masse gjørme, sier landsbyens brannsjef Bento Rodrigues.

Det er startet etterforskning etter ulykken.

Gruva eies av Samarco, som er det tiende største eksportselskapet i Brasil.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media