- Minst 175 drept i selvmordsaksjon

Tankbiler fylt med sprengstoff eksploderte i koordinert selvmordsangrep i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge nyhetsbyrået Reuters er så mange som 175 personer døde etter flere koordinerte selvmordsangrep i Iraq i kveld.

Yazidier drept

Det er en kilde i militæret som skal ha oppgitt det svært høye dødstallet.

Selvmordsaksjonen skjedde i Mosul, Iraks tredje største by. Militære kilder oppgir tallet 175 drepte til nyhetsbyrået Reuters. Tidligere har politiet oppgitt at minst 20 ble drept og 70 såret da tre tankbiler ble sprengt av selvmordsbombere.

De drepte skal tilhøre den religiøse sekten yazidi, melder NTB.

Hvis tallene stemmer, er dette en av de verste hendelsene i løpet av den fire år lange krigen i landet.

Kaptein Mohammad al-Jaad i det irakiske militæret opplyser at minst 200 andre personer er skadd i bombingen, som mer presist skal ha skjedd i den lille byen Kahtaniya vest for Mosul, melder Reuters.

I konflikt med sunnimuslimer

Også borgermesteren i Sinjar, Dakheel Qassim Hasoun, bekrefter dødstallet. Han opplyser ifølge Reuters at amerikanske fly hjelper til med å frakte de skadde til sykehus.

Yazidiene hører til en før-islamsk kurdisk sekt, og holder til i Syria og det nordlige Irak. Yazidiene har ofte blitt møtt med diskriminering i Irak, og i april ble 23 fabrikkarbeidere fra sekten skutt ned i byen Mosul.

Ifølge nyhetsbyrået AP har de vært utsatt for flere voldsepisoder og vært involvert i flere hevnaksjoner den siste tida, der de spesielt har vært i konflikt med sunni-muslimer. Det er ikke klart hvem som står bak dagens angrep.