INDONESIA: To passasjerer er funnet omkommet og 18 ble reddet etter at en ferje sank på Tobasjøen i Indonesia mandag. Myndighetene frykter at det kan ha vært over 200 mennesker om bord på ferja. Foto: AP / NTB scanpix
INDONESIA: To passasjerer er funnet omkommet og 18 ble reddet etter at en ferje sank på Tobasjøen i Indonesia mandag. Myndighetene frykter at det kan ha vært over 200 mennesker om bord på ferja. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Minst 178 fryktes omkommet etter at ferje sank i Indonesia

Tallet på omkomne etter at en ferje sank på Tobasjøen i Indonesia, er langt høyere enn først oppgitt, opplyser indonesiske myndigheter. 178 skal være savnet.

18 mennesker ble reddet etter at den overlastede treferja sank i dårlig vær og 2 meter høye bølger mandag, men opplysninger fra de overlevende tyder på at det var minst 200 mennesker om bord.

Bare to passasjerer er funnet omkommet, og mye tyder på at mange fortsatt befinner seg inne i ferja, opplyser politisjefen på Nord-Sumatra, Paulus Waterpau.

- Mange overlevende har fortalt at under halvparten som var om bord, hoppet i vannet før ferja sank, sier han.

Faren til en 20-åring som er savnet etter ulykken, er sterkt kritisk til redningsoperasjonen og mener at den går sakte. Han kritiserer også ferjeselskapet.

- Millioner av spørsmål gjør at jeg ikke får sove. Hvorfor var en båt som har tillatelse til å frakte 50 passasjerer, lastet med nærmere 200 pluss flere titall motorsykler, spør han.

Tobasjøen er over 400 meter dyp på det dypeste, men det er uklart hvor dypt det er på stedet der ferja sank.

Ifølge Waterpau leter dykkere ned mot 25 meter, mens det skal hentes inn en miniubåt som kan gå ned til 200 meter.