Hetebølgen i Spania:

Minst 18 døde av heteslag

Elleve er døde i Catalonia, fire i Extremadura, to i Murcia og én i Andalucia.

HETEBØLGEN RAMMER HARDT: Turister i Sevilla søker tilfukt i vann for å kjøle seg ned under hetebølgen som rammer Spania. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
HETEBØLGEN RAMMER HARDT: Turister i Sevilla søker tilfukt i vann for å kjøle seg ned under hetebølgen som rammer Spania. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Minst 18 personer er døde i Spania på grunn av den intense varmen som er registrert de siste ukene.

Elleve er registrert døde av overoppheting og heteslag i Catalonia; fire i Extremadura, to i Murcia og én i Andalucia, skriver den spanske avisa El Pais.

46,6 varmegrader

Det er helsemyndighetene i Spania som har bekreftet tallene over mennesker som har omkommet av hetebølgen.

Varmebølgen har vært krevende for mange mennesker. På det meste har temperaturen blitt målt til 46,6 grader i Catalonia.

Temperaturene har gått noe ned de siste par dagene i store deler av Spania. Denne helga er det provinsene Cáceres og Badajoz på grensa til Portugal som får det varmeste været. For søndag varsles det også intens varme i Burgos og La Rioja.

Mange på sykehus

De fleste har omkommet etter at de har ankommet forskjellige sykehus. Den første som ble funnet død var en hjemløs mann som ble funnet død av heteslag på gata i Barcelona. De fleste døde er eldre mennesker.

I tillegg til de som er registrert som døde av heteslag kommer et større antall pasienter som er til behandling for sykdom som er relatert til hetebølgen på forskjellige sykehus rundt om i Spania.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer