Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 19 drept i skyting i Syria

Flere tusen demonstrerer mot president Bashar al-Assad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 19 mennesker skal være drept etter at syriske sikkerhetsstyrker skjøt mot demonstranter flere steder i landet. Mange tusen mennesker deltar i demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad.

I dag ble det for første gang meldt om et dødsoffer i Syrias nest største by, det økonomiske kraftsenteret Aleppo nordvest i landet. I denne byen bor mange rike forretningsfolk med tette bånd til de politiske makthaverne i hovedstaden Damaskus.

De nye demonstrasjonene fredag brøt ut til tross for at en av Assads fettere og en av regimets mest forhatte støttespillere, rikmannen Rami Makhlouf, dagen før kunngjorde at han trekker seg ut av forretningslivet. Dermed har opposisjonen fått et av sine krav oppfylt.

Homs Åtte av dem som døde fredag, skal ha blitt drept i Homs, en by med en million innbyggere i det vestlige Syria. Tre ble drept i forsteder til Damaskus, ifølge en organisasjon som samordner opposisjonen mot Assad og hans regime.

Opposisjonsgruppene har gjort det klart at de ikke vil bøye seg for regimets voldsbruk. De håper på internasjonal støtte, og EU varslet fredag at Syria vil bli rammet av en ny runde økonomiske straffetiltak fra neste uke av.

Ifølge en av nyhetsbyrået DPAs kilder skal disse tiltakene blant annet være rettet mot forretningsselskaper og andre organisasjoner som oppfattes som støttespillere for regimet i Damaskus. EU har allerede frosset bankkonti og andre verdier som tilhører folk i regimet.

Sultestreik En gruppe syriske flyktninger i Tyrkia innledet fredag en sultestreik i protest mot måten tyrkiske myndigheter behandler dem på. Flyktningene i Yayladagi-leiren gikk til aksjon i protest mot at de holdes isolert og ikke får demonstrere mot regimet i Syria.

Sultestreiken ble innledet få timer før de fikk besøk av den amerikanske skuespilleren Angelina Jolie, som er goodwillambassadør for FNs høykommissær for flyktninger UNHCR. Jolie ville vise flyktningene at de ikke er glemt, og fikk en begeistret velkomst.

Tallet på syriske flyktninger i Tyrkia nærmer seg 10 000, opplyser tyrkiske myndigheter. Tallet sto fredag på rundt 9.700, etter at 1.200 hadde kommet over grensen i løpet av det siste døgnet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media