Minst 19 omkom etter tornados herjinger

Minst 19 personer mistet livet og over 100 ble skadd da flere tornadoer herket herjet de sørvestlige delene av den amerikanske delstaten Georgia i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet døde kan komme til å stige fordi flere er savnet etter det voldsomme uværet. Tornadoer har rasert hus og felt kraftlinjer og trær, opplyser hjelpemannskaper. En av byene i områdene så ut som en «krigssone», ifølge vitner.

- Hele nabolag er rasert, folk er omkommet drept i husene sine, og veiene er uframkommelige, sier Stali Allen, journalist i en lokal avis i byen Camilla.

I et område der rundt 200 mobile hjem, store campingvogner, sto parkert, var det så godt som ingenting igjen. Tornadoene slo til like etter midnatt nær byene Camilla og Moultrie, mens folk lå og sov. Guvernøren har erklært unntakstilstand i de hardest rammede områdene. Redningsmannskaper fra flere ulike organisasjoner arbeidet i går hektisk for å hjelpe sårede og lete etter savnede i ruinene av sammenraste hus.

(NTB)

MINST 19 OMKOMMET: Nabolag er rasert, folk er omkommet i husene sine, og veiene er uframkommelige etter tornadoers herjinger i USAs delstat Georgia.