Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 19 omkommet i flykrasj

Minst 19 mennesker omkom da et fly tok fyr rett etter takeoff og styrtet tidlig i morges i et boligområde i Angolas hovedstad Luanda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det privateide Antonov-12-flyet styrtet rett inn i Cazenga-bydelen, bare få meter fra en av de største markedsplassene i Luanda, ifølge angolanske myndigheter. Det skal ha brutt ut brann i flyet like etter at det tok av.

- Flyet krasjet i noen hus, og minst 19 mennesker omkom. Men vi venter på flere detaljer, opplyste sjefen for den sivile luftfarten, Branco Ferreira.

Flere hus tok fyr og brannmenn og hjelpemannskaper rykket ut for å forsøke å få kontroll over situasjonen.

Ifølge et øyenvitne eksploderte flyet i flammer da det krasjet.

- Alle ombord må ha dødd momentant. To hus ble totalt ødelagt, og det er grusomt. Folk lå jo å sov da flyet krasjet, sa en innbygger i Cazenga.

Flyet tilhørte det private selskapet Savanair, og var på vei til den nordøstlige byen Lukapa, som ligger ca 950 kilometer fra hovedstaden. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange passasjerer som var ombord, eller hvem som hadde leid flyet. Men det var verken FN eller regjeringen. I desember og januar styrtet to FN-chartrede fly over det sentrale Angola, antakelig etter å ha blitt skutt ned.

Episodene førte til at FN besluttet å redusere sine operasjoner i det borgerkrigshjerede landet..

(NTB-AFP-REUTERS)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media