Minst 191 skadd

Enorm togulykke i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et passasjertog kolliderte i ettermiddag med en lastebil rett ved den israelske byen Ashkelon. To av togvognene sporet av, og minst 191 mennesker er skadd.

Så langt er det meldt om sju døde, men ulykkesstedet er fremdeles oversiktlig, så det er fryktet at tallene kan stige.

- Det er flere dusin drepte og skadde. Det er et forferdelig syn. Det ser ut som et terrorangrep, sier lege Dudi Greenwald til israelsk radio.

62 ambulanser strømmet til ulykkesstedet og flere helikoptre fraktet skadde til de fem sykehusene som er satt i beredskap.

- En av vogene står opp-ned. Det er umulig å vite hvordan innsiden av den ser ut. Dette er den verste ulykken jeg noen gang har sett, sier Greenwald.

Det er uklart hvor mange som har fått alvorlige skader. Mange av passasjerene ble kastet ut av togvognene og  havnet under den ene vogna som sporet av.

Flere passasjerer sier til israelsk tv at togføreren fløytet flere ganger og bremset kraftig før kollisjonen.

Det skal ha vært mellom 300 og 400 mennesker om bord på toget. som var på vei fra Tel Aviv til Beersheba. Toget skal ha vært så fullt at flere passasjerer måtte stå i midtgangen.

Minst 191 skadd

Lastebilen, som veide rundt 40 tonn, var full-lastet med kull. Den hadde akkurat dratt fra Kibbutz Revadim ved Yeruham.

Ulykken skjedde da den krysset togsporet på en usikret planovergang, melder Jerusalem Post. Toget skal ha kjørt i 130 kilometer i timen da det kolliderte.

OMKOM: Dødstallene er fortsatt uklare i kveld.