Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 20 døde i hotellbrann i Paris

57 personer er skadet. Tolv av dem alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 20 mennesker er foreløpig bekreftet døde i brannen, som fortsatt skal herje i den seks etasjers bygningen.

- 58 personer er skadet, 13 av dem alvorlig. Vi regner med at både barn og turister er blant de omkomne, sier Laurent Vibert, talsmann for brannmannskapene.

- Tallet på omkomne er foreløpig, fordi vi frykter at flere kan ligge igjen inne i den brennende bygningen, sier han.

76 mennesker skal ha vært i bygget da brannen brøt ut. Øyenvitner skal ha sett flere gjester som hoppet fra hotellvinduene for å unnslippe flammene.

Bare en trapp

Brannen startet i Paris Opera Hotel i Rue de Provence rundt klokken to lokal tid. Rue de Provence ligger i bydel ni, et populært område for turister fra hele verden, like ved Garnier operaen og Galeries Lafayette.

Selve hotellet skal bare ha hatt en trappeoppgang, noe som har gjort det vanskelig for folk å komme seg ut. Brannen startet i en av de nedre etasjene, og flere ble fanget høyere oppe.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men det skal ikke dreie seg om en eksplosjon.

INNESPERRET: Den voldsomme brannen startet i en av de nederste etasjene, og hotellet hadde bare en trappeoppgang. Foto: AP
INNESPERRET: Den voldsomme brannen startet i en av de nederste etasjene, og hotellet hadde bare en trappeoppgang. Foto: AP Vis mer

250 brannmenn deltar i slukningsarbeidet. Den skal være under kontroll.


Dagbladet.no følger saken.

REDDET: En liten jente reddes ut av brannmannskapene. Brannvesenet i Paris driver nå etterslokking på hotellet før de kan gå inn å se om det ligger folk igjen i ruinene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!