- Minst 20 drept i Falluja

Amerikanske styrker sier minst 20 mennesker ble drept da de angrep et av de angivelige skjulestedene til terrorlederen Abu Musab al-Zarqawi i Falluja fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske hæren sier mellom 20 og 25 mennesker ble drept da de angrep et av Zarqawis angivelige skjulesteder i Falluja med presisjonsvåpen fredag.

- I dag angrep koalisjonsstyrkene enda et hus som blir brukt av Zarqawis nettverk sørvest i Falluja. Dette har vi fått flertallige bekreftelser på fra både irakisk og vår egen etterretning, sa brigader Mark Kimmit.

Irakiske opprørere fra Falluja benekter på sin side at Zarqawi eller noen av hans folk i det hele tatt befinner seg i den sunnimuslimske byen.

- De amerikanske invasjonsstyrkene hevder at Zarqawi og en gruppe arabiske krigere er i vår by, sier en maskert irakisk opprører på et videoopptak fredag.

- Vi vet at snakket om Zarqawi og hans krigere er et spill de amerikanske invasjonsstyrkene spiller for å ramme islam og muslimer i moskeenes byer: den utholdende Falluja.

Mennene i opptaket, væpnet med maskingevær og en granatkaster, sier det er lokale folk som forsvarer hjembyen sin.

En mann som skal være Zarqawi påtok seg i et lydopptak blant annet ansvaret for en rekke blodige angrep i Irak torsdag. Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA mener at det virkelig var Zarqawi som snakket på opptaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.